Provence-i ízelítő

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

223 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Provence-i ízelítő

[r] repülővel
Ryan Air menetrendszerinti járattal

3* szállodában kettőágyas fürdőszobás szobában

reggeli, egy alkalommal vacsora

1, A program érinti Provence legszebb látnivalóit

2, Megkóstoljuk a régió legjobb borait

3, Elkészithetjük saját szappanunkat

Gasztronómiai élmények

Unesco világörökségi helyszínek

kis létszámú csoport

További információk:

Várható menetrend:
Ryan Air menetrendszerinti járattal

Budapest - Marseille: 11:45 - 13:50
Marseille - Budapest: 14:15 - 16:20

Ár tartalmazza:

a megadott szállást reggelis ellátássalegy alkalommal vacsora (4.nap)a program szerinti borkóstolásokathelyszíni közlekedést  magyar nyelvű idegenvezetést  

Ár nem tartalmazza:

Ryanir repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel:mely tartalmaz személyenként 1 db mely max. 40x20x25 cm-es kézitáskát Ár:  65.000 Ft/fő (változhat)Útlemondási biztosítás (kötelező)1,5% Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 10 EUR/fő EGYÉB KÖLTSÉGEKFeladható poggyász: 12.000 Ft/db (max. 10 kg),  16.000 Ft/db (max. 20 kg)- változthatElsőbbségi beszállás + 2 kézipoggyász a fedélzeten:9.000 Ft/fő (változhat)Sétahajózás Avignonban gasztronómiai vacsorával: 26.000 Ft/főHajózás If várához:6.000 Ft/főBelépők (helyszínen fizetendő):  kb 50 Eur/főBBP biztosítás

Leiras:

1.nap Budapest – Marseille – Arles – Baux de Provence – Avignon (150 km)

Elutazás Budapestről 11:45 h-kor a Ryanair járatával. Érkezés Marseilleba 13:50 h-kor.Ezt követően megkezdjük Provence felfedezését.
Első állomásunk Arles, Franciaország „legrómaibb” városa, ahol számtalan római kori emlék repít vissza a múltba. Megtekintjük a 2000 éves arénát, a román kori St Trophime templomot és kolostort valamint az őskeresztény temetőt. Ezután a közeli, Les Baux-de-Provenceba utazunk. A műemlék település egy sziklán terül el, melyet egy középkori vár romjai uralnak. A legenda szerint a vad környezet ihlette Dante Isteni színjátékának Pokol helyszínét.
Este érkezünk Avignon-i szállásunkra (2 éj), a vacsora fakultatív.
Szállás: Hotel Kyriad Palais des Papes 3* vagy ehhez hasonló hotel

2.nap Pont du Gard – Chateauneuf-du-Pape – Avignon (90 km)

Reggel a 49 m magas, 2000 éves római völgyhidat, a Pont du Gard-t nézzük meg. A híd tetejéről a látvány lenyűgöző.

Ezután Chateauneuf-du-Pape felé utazunk, itt találhatóak Franciaország legnevesebb szőlőskertjei. A híres borvidéken a Domaines Beaurenard pincészetet látogatjuk meg. A családi birtokon 7. generáció óta őrzik a hagyományokat, a régi bölcsességet szem előtt tartva: „ A jó bor készítéséhez jó szőlőre van  szükség”.  A bemutató után 3 féle bort kóstolunk meg.
Délután érkezünk Avignonba. Megtekintjük a Pápai palotát, felsétálunk a csonka hídra, mely egyike Franciaország leghíresebb hídjának (Pont Saint Bénezet )majd szabadprogram keretében ismerkedünk tovább a hangulatos óvárossal. 
Itt minden kis utcácska még a régi mesterségek nevét viseli. Gyönyörüek az óváros 18. századi épületeinek a homlokzata is. 
Este fakultatív sétahajózás 4 fogásos gasztronómiai vacsorával a Rhone folyón.

3.nap L’Abbay de Sénanque - Roussillon - Gordes – Marseille (180 km)

Ma jellegzetes provanszi színek és különleges látnivalók kísérik utunkat.
Első állomásunk Sénanque, az 1178-ban alapított ciszterszita apátság. Magány, csend, fény és derű csodálatos harmóniája érződik a román kori kolostorban, Vasarely és Chagall kedvenc helyén.
Ezután Roussillonba utazunk, mely Franciaország legszebb falvai közé tartozik. Különlegessége, hogy az okkerlerakódás természetes vöröses barna színárnyalatba borítja az egész falut. Megtekintjük a régi városházát, a harangtornyot, majd a szirt szélén álló kilátóról a csodálatos panorámát.
Innen a kivételes fekvésű Gordes-ba látogatunk, ahol a házak a sziklás hegyoldal lejtőjén kapaszkodnak. A város jelképe a reneszánsz kastély és a templom.
Ezután érkezünk a Tourbillon család birtokára, ahol a Cotes du Rhone 4 kiváló borát kóstoljuk meg. „Boraim képviselik a föld és a történelem gazdagságát” – tartja Benjamin Tourbillon, a család legifjabb borásza, aki nagyapja nyomdokain haladva ötvözte hagyományokat az ultramodern technológiával, mely igen karakteres borokat eredményezett.
Érkezés Marseillebe az esti órákban, szállás a belváros közelében (2 éj).
Szállás:Hotel Adagio Marseille Prado Perier 3*

4. nap Marseille

Ezt a napot a híres városnak szenteljük. Délelőtt a város látnivalóival ismerkedünk.
Megtekintjük a város fölé magasodó Notre Dame de la Garde székesegyházat, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Ezután séta a régi kikötőben, majd fakultatív hajózás If várához, Monte Christo bötönéhez.
Délután látogatás a Musée de la Savonnerie-be, ahol a világhírű szappankészítés történetét ismerhetjük meg és ahol elkészíhetjük saját szappanunkat is.
Este vacsora egy hangulatos étteremben borkóstolóval.

5.nap Marseille - Budapest

Délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre.
Hazautazás 14:15-kor a Ryaniar járatával. Érkezés Budapetre 16:20 h-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Pont du Gard
Avignon – Történelmi központ a Pápai palotával
Arles – római és román kori műemlékek

További információk 2:

 

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.10.09 - 5 nap / 4 éj
223 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak