Normandia-Bretagne repülővel

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

299 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Normandia-Bretagne repülővel

Út leírás:

Utazás időtartama: 7 nap/6 éj
Indulási időpontok: VI.21., VIII.13.
Utazás: az Air France menetrendszerinti járatával
Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
Ellátás: reggeli
MENETREND:
Budapest-Párizs 06,25-08,50
Párizs-Budapest 20,50-23,00

1. nap: Indulás a reggeli órákban menetrend szerinti járattal Párizsba. Első utunk a legmagasabb normandiai sziklák lábánál fekvő Fecamp városába vezet. Az egykori kis halászfalu a Benedek-rendi szerzetesek által gyógynövényekből készített italnak, a Benedictine-nek köszönheti hírnevét. Ismerkedés a gyógylikőr történetével és előállításának folyamatával az eklektikus stílusban épült Benedictine palotában. Természetesen a látogatás végén a kóstoló sem maradhat el a palota saját gyógylikőrfőző üzemében. Továbbhaladunk az Alabástrom part mentén, ahol meredeken a vízbe szakadó fehér sziklák láthatók mindenfelé. Etretat különös sziklaformációi sok művészt megihlettek, a Port d?Aval sziklaíve Maupassant-t egy, az ormányával vizet felszívó elefántra emlékeztette, mellette obeliszkként emelkedik ki a 70 m magas ?Tű? elnevezést viselő sziklaképződmény. Ezt a látványt feltétlenül érdemes megörökíteni, ezért megállunk egy fotószünet erejéig.
A késő délután folyamán egy rövid megálló Calvados kóstolásra, majd rövid szabadidő Honfleur halászfaluban, melynek régi kikötőjét keskeny, magas házakkal teli utcák veszik körül. Szállás Honfleurben környékén.
2. nap: A reggelit követően továbbutazás majd rövid tengerparti séta Deauville csodálatos angolos hangulatú üdülővároskájában. Következő megállónk Calvados tartomány és Alsó-Normandia fővárosa, Caen. A város a II. világháborúban sok sérülést szenvedett, de az újjáépítés során sikerült megőrizni két emblematikus épületét,
a Férfiak és Nők apátságát, amelyek eredete a 19. századra nyúlik vissza. Folytatjuk utunkat a normandiai partraszállás helyszíneire, ahol a háborús filmekből jól ismert Utah Omaha Gold és Juno Beach partszakaszokon lépten- nyomon találkozhatunk a sorsfordító esemény emlékeivel, a mesterségesen kialakított kikötők maradványaival, emlékhelyekkel és múzeumokkal. Szabadidő a tengerparton, majd továbbutazás Bayeux-ba, ahol megtekintjük a híres Bayeux-i faliszőnyeget. A 11. századból származó alkotás 58 képben örökítette meg az
1066-os hastings-i csata eseményeit, amikor Hódító Vilmos a normannok élén elfoglalta a mai Anglia területét. Az egyedülálló kordokumentumon a teljes fegyverzetben és ruházatban ábrázolt harcosok mellett több mint 200 ló, vadászkutyák és más állatok szerepelnek, mitikus teremtmények is színesítik a történéseket. A késő délután folyamán egy rövid megálló Calvados kóstolásra, majd megérkezünk szálláshelyünkre, a Normandia és Bretagne határán fekvő Mont-Saint- Michel térségébe.
3. nap: A reggeli követően Franciaország egyik legismertebb nevezetességét, a Mont-Saint- Michel szigetet keressük fel, amelyen a Világörökség részét képező monumentális épületegyüttes, a Szent Mihály apátság nyújt lebilincselő élményt. Impozáns látvány amikor az ár-apály miatt havonta többször is víz veszi körül a sziklaszirtet, még akkor is, ha ma már egy kiépített átkelő is vezet a szigetre, amely dagály idején víz alá kerül. A 300 m átmérőjű szigeten egy keskeny, középkori házakkal szegélyezett út visz az apátsághoz, ahol behatóan
ismerkedhetünk a szerzetesek életével. Következő állomásunk Cancale, a jellegzetes Bretagne-i halászfalu, ami az osztrigatenyésztés egyik fő központja, amennyiben időnk engedi megkóstolhatjuk ezt az ínyencséget. Délután
továbbutazás Bretagne ?ékszerdobozába? St. Malo városába. Az egykori kalózfészekben séta a tenger fölé magasodó várfalakon. A jól védhető városka a vallásháborúk során, az 1500-as évek végén függetlennek kiáltotta ki magát, lakosai azt mondták, ők nem franciák, nem bretonok, hanem ?maloiak?. Szállásunk is itt lesz.
4. nap: A reggelit követően utazás a Rance folyó völgyében fekvő Dinan városkába, amely favázas házaival, macskaköves utcáival a középkorba repíti és ámulatba ejti a látogatót, városnézés a festői óvárosában, a várfalak, ősi katedrális megtekintése. Továbbutazunk a Frehel fokhoz. Hatalmas rózsaszín sziklafal magasodik a tenger fölé. A sziklák tetején rendkívüli a növényzet, sétautak vannak kialakítva a pompás színekben virágzó bozótos között. Morlaix bájos városát idegenvezetőnkkel tekintjük meg, híressé a 16-17. századból származó gerendaházaival vált. A mai nap utolsó állomása Quimper városa, ahol éjszakánkat is töltjük.
5. nap: A reggelit követően városnézés Quimperben, amely püspöki székhely és a dél-bretagne- i terület Cornouaille központja. Az elnevezés, amely igencsak hasonlít az angliai Cornwall-ra, emlékeztet a területen élők kelta származására. Ezen a vidéken igen erősek a breton hagyományok, találkozhatunk a nyelvet mai napig beszélő lakosokkal is. A város a 14. századból származó házairól és a 13. századból származó gótikus katedrálisáról is nevezetes. Meg kell még említenünk kerámiaművészetét is, amely nagyon régi időkig nyúlik vissza, a HB Henriot márka világszerte ismert. Szabadidő és ebédelési lehetőség Concarneau-ban. A festői kis halásztelepülésen található Franciaország harmadik legnagyobb halpiaca, emellett legnagyobb vonzereje a középkori ,,zárt város? ami az őt körülvevő vízben talált erőt és menedéket. Ez az erőd 300 m hosszú és 100 m
széles szigetre épült és felvonóhíd köti össze a mai napig a szárazfölddel. Következő állomásunk Pont Aven, a ?festők városa?, ahol többek közt Gauguin is több mint 8 évet töltött. Továbbutazunk Carnac térségébe, amelyet gyakran a ?francia? Stonehenge?-ként is emlegetnek. Bár magasságuk elmarad angliai társaiktól, tény, hogy a majd 1000 ével korábbi, i.e. 3500 és i.e. 5000 közötti időszakból származó kövek igen nagy koncentrációban találhatók a város 13 km-es körzetében. Eredetük, rendeltetésük és főleg az, hogy milyen úton jutottak el a
hatalmas súlyú kövek a helyükre mindmáig homályos a tudósok előtt. Ezt az éjszakát a csoport Vannes-ban vagy környékén tölti.
6. nap: A reggelit követően szabadidő, rövid városnézés Vannes szűk utcácskákkal övezett óvárosában majd a Szt. Péter katedrális megtekintése. A délután folyamán utazás Párizsba, ahol a szállásunk is lesz.
7. nap: A reggelit követően félnapos városnézés Párizsban helyi idegenvezetővel,
(Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony megtekintése ? kívülről, csak néhány fotó erejéig). Szabadidő, ebédelési lehetőség a belvárosban. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.08.13 - 7 nap / 6 éj
299 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak