Virágok és műemlékek Provence-ban

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

178 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Virágok és műemlékek Provence-ban
A Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco Borvacsora a festői Provence-ban Igazi csemege: 8 nap alatt 7 világörökség Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Olaszország (850 km)

Reggeli indulás. Szlovénián keresztül haladva gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiba, így érkezünk Olaszországba. Szállás, vacsora.

2. nap: Cremona – Genova – San-Remo – Franciaország (440 km)

Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtornya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligure-tenger partjára, Genovába. Kolumbusz és Garibaldi városában séta. A belváros felkerült a világörökség listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton áthaladva tartunk Franciaország felé. A határ előtt letérünk a sztrádáról és sétálunk a Virágok Riviérájának legelegánsabb városában, a dalfesztiválról is híres San Remoban. Jól esik a kis séta a buszozás után a hangulatos tengerparti településen. Szállás a nizzai tengerpart közelében (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. nap: Monaco (30 km)

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton napozással töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy a délelőtti pihenés után, délután jöjjenek velünk egy fakultatív programra, a világ legelegánsabb mini államába, Monacoba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétányban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint három órás monacoi városnézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Óceonográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Folytatva programunkat érintjük a katedrálist, a kikötőt és a Casinót, ahol a szerencséjüket is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek. Fakultatív program: Monaco (2 belépővel): 40 €.

4. nap: Cannes – Marseille – If – Arles (340 km)

Továbbindulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota környékét keressük fel. A Cote d’Azurt elhagyva Provance-on keresztülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, áthajózhat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Marseille-t elhagyva megállunk egy francia boros gazdánál. Először megnézzük az ültetvényt, majd következik a fakultatív vacsora, mely borkóstolóval van összekötve, ahol fehér- rosé- és vörösbort ízlelhetünk meg. A borokhoz egy hidegtálas vacsorát kap a csoport. A végén természetesen lehet vásárolni is. A borkóstoló és a hidegtálas vacsora azoknak, akik igényelték az út idejére a fakultatív vacsorát, nekik ezen a napon ez a vacsorájuk, a borkóstolóval kiegészítve. Arra is van lehetőség, hogy valaki a helyszínen kérje ezt a borkóstolós vacsorát. (Fizetés a helyszínen). Szállásunkra Arles környékén lesz (2 éj).

5. nap: Arles – Nimes – Ponte du Gard – Avignon (130 km)

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a világörökségek listáján is szerepel. Először Arlesba lesz városnézés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb korszaka is idekötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegzetes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, Katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Továbbutazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gard-ot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, mely ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük a színházat, a városházát és a híres Csonkahidat. Este érünk vissza szállásunkra.

6. nap: Orange – Grenoble – Torino (530 km)

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediterrán növények látványa színezi. A városba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a világörökség listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia-Alpokba. Itt a legismertebb városban, a téli olimpiának is otthont adó Grenobleben állunk meg. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Sendal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pillanatok alatt emelkedve megyünk fel a kilátóra. Menetközben és a hegytetőről mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a többezer méteres csúcsok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztül érkezünk Olaszországba. Szállás Torinónál.

7. nap: Torino – Milánó – Garda-tó (600 km)

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna, (melyben őrzik a katolikus egyház híres ereklyéjét), a királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik legszebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Természetesen lesz szabadprogram is mely során gyönyörködhetünk a divatvilág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói nézelődésünk után a Garda-tóhoz buszozunk, ahol sétálunk a tóparton. Láthatjuk a sirmionei várat, és aki akar, egy hangulatos hajókirándulást is tehet a tavon. Este érjük el szállásunkat.

8. nap: Miramare kastély – Szlovénia – Budapest (690 km)

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a tengerpartnál lévő, szépen berendezett kastély megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.08.10 - 8 nap / 7 éj
178 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak