Dél-Franciaország rejtett kincsei

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

192 300 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: városlátogatás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Dél-Franciaország rejtett kincsei

[r] repülővel

1 éjszaka Albiban, 2 éjszaka Cahorsban, 1 éjszaka Toulouseban 3* szállodában

reggelivel, fakultatív vacsora

1. Egy kevésbé ismert és kevésbé „zajos” régió

2. Csodálatos középkori városok, műemlékek, várak

3. Látogatás Franciaország legnagyobb középkori várába (Carcasson) és híres zarándok városába (Rocamadour)

kis létszámú csoport

UNESCO világörökségi helyszinek

csodálatos középkori városok

Ár tartalmazza:

1 éjszaka Toulouseban 3*-os szállodában reggelivel1 éjszaka Albiban 3*-os szállodában reggelivel 2 éjszaka Cahorsban 3*-os szállodában reggelivel Repülőjegy: Budapest – Amszterdam - Toulouse – Budapest útvonalon személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (23 kg)Autóbusz közlekedés helyi kisbusszalMagyar idegenvezető

Leiras:

1.nap    Budapest – Toulouse

Elutazás Budapestről Amszterdamon keresztül. Érkezés Toulouseba 16:00 h-kor, majd transzfer a szállodába. Este gyalogos városnézés, szabadprogram. Szállás Toulouseban.

2. nap   Carcassonne – Gaillac - Albi

Reggeli után utazás Carcassonneba. A város méltán viseli Európa legnagyobb középkori vára büszke címét. A 11-12. században épült monumentális várat kettős vár fal veszi körül, melynek kerülete megközelíti a 3 km-t. A falakat közel 50 torony védelmezi, a külső falon 14, a belsőn 24, ehhez járulnak még a legbelső, megerősített bárói palota tornyai (Chateau Comtal). Így maradhatott épségben a belső vár település szerkezete. A vár felfedezését a Porte Narbonnaise kapunál kezdjük, sétánk során lépésről-lépésre tárul fel a vár szépsége, tornyai, kastélyai. Megtekintjük a Comtal kastélyt, a Justice tornyot, mely a legrégebbi a váron belül, a l’Inquisition, al’Éveque,  és a Guet tornyokat, valamint Carcassone legnagyobb Bazilikáját a 11. századi román stílusban épült St. Nazarit, melyet1096-ban II. Orbán pápa szentelt fel.
Ezután rövid szabad program, majd továbbutazunk Gaillacba,a kitűnő bortermelő vidékre. Rövid városnézés keretében megtekintjük a 819-benépült Szt. Mihály apátságot, majd a 13. században épült St. Péter templomot. Este érkezünk Albiba, a szállásunkra. (1 éj)

3. nap Cordes Sur Ciel – Cahors

Reggeli után városnézés Albiban, Toulouse-Lautrec szülővárosában. Itt található Franciaország egyik legkülönösebb katedrálisa a Cathedral de St Cécile, mely teljes egészében téglából épült. A monumentális épület mellett szinte eltörpülnek az óváros házai. Tornya több mint 78 méter magas. Amilyen egyszerű a homlokzata, annyira impozáns a templom belső díszítése, festményei.
A szomszédos régi püspöki palotában (Palais de la Berbie) található a Toulouse Lautrec múzeum, ahol a híres művész legteljesebb gyűjteménye található. Még sétálunk egy kicsit az óváros sikátorai között, majd a közeli Cordes Sur Ciel városába utazunk, amelyet Franciaország egyik legszebb településének, ékkövének választottak. Az 1222-ben alapított  település igazi középkori hangulatot áraszt, melyet nyüzsgő forgataggá változtatnak a festők, kézművesek portékái. A délutáni órákban érkezünk Cahorsba, a Lot folyó által körül ölelt városba, melyet a tornyok városának is neveznek. Cahors a római időkben jelentős központ volt, a város adta a katolikus egyháznak XXII. János pápát Jacques Duéze személyében. A városnézés során megtekintjük a város jelképének tekinthető St.Étienne templomot, amely robosztus, szinte már erődítményszerű külseje ellenére, csodálatos belsőt rejt. A templom mellett található a gótikus Cloitre kolostor és a város legrégebbi tornya a Tour Jeant. Ezután látogatás teszünk a13. századi St. Barthélemy templomban, ahol annak idején a későbbi pápát megkeresztelték. Városnézésünket a Valentré híd megtekintésével zárjuk. A középkor katonai építészet jelentős emléke hét ívből áll és mindkét oldalát 40 magas tornyok erősítik. Szállás Cahorsban (2 éjszaka)

4. nap  Cahors – Rocamadour – Cahors

Reggeli után Franciaország második legnagyobb zarándok városába, Rocamadourba utazunk.
A varázslatos település szinte rabul ejti a látogatót, nem hiába szent hely. Kézzelfogható az a mérhetetlen nyugalom, mennyei béke és boldogság, ami településből sugárzik. A középkori várost egészen különlegessé teszi, ahogy az óváros az Alzou hegy, függőleges sziklafalába épített házak sokaságából áll. Sétánkat a szikla tövében meghúzódó, régi városfal felfedezésével kezdjük. Végigsétálunk Rocamadour egyetlen utcáján a La Couronnerien, majd a 15. században épült városházat tekintjük meg. Ezután a sziklaoldal magasabban fekvő templomait tekintjük meg, melyeket 233 lépcsőn közelítünk meg (felvonó is közlekedik). Megtekintjük a kanonokok egykori lakóházait, és az egykori püspöki palotát. Innen további 75 lépcső visz fel a St. Amadour térre, ahol 7 templom és több kápolna található. Legjelentősebbek a világörökség részét képező St. Saveur templom, és a kripta, ahol a Szent Roc Amator földi maradványait őrzik, valamint a Notre-Dame kápolna, ahol a Fekete Madonna található. A település tetejéről csodálatos képet készíthető az alattunk elterülő Alzou völgyről. Délután visszaindulunk Cahors felé. Útközben látogatást teszünk az egyik borászatban, ahol a környék legfinomabb borait és kecske sajtjait kóstolhatjuk meg. Szállás Cahorsban.

5. nap   Toulouse- Budapest

Reggeli után Toulouseba utazunk. Gyalogos városnézés a rózsaszínű városban, melynek során megtekintjük a Capitol teret, majd a városházát, melynek hatalmas ion oszlopai méltóságot sugároznak. Az épület több kor építészetét egyesíti. A tér közelében található a Jakobinus templom és kolostor, amely a francia gótika sajátos déli változata. Városnézésünket a Szent Sernin bazilika, majd Notre Dame La Blanche templom megtekintésével folytatjuk. Ezután átsétálunk a Pont Neuf hídon, amit 1543-1626 között építettek. Végül a St. Étienne székesegyházat látogatjuk meg.
Délután,a repülőtéri transzferig szabad program a hangulatos városban. Hazautazás Amszterdamon keresztül. Indulás 17:00 h-kor, érkezés Budapestre 22:55 h-kor.

További információk 2:

Azok a híres középkori városok.

Ár nem tartalmazza:

Repülőtéri illeték35.000 Ft/fő (változhat)Idegenforgalmi adó10 Eur/főÚtlemondási biztosítás1,5%Egyéb költségek:BBP biztosítás2.750 Ft/főFakultatív vacsora4 alkalommal ital nélkül: 24.000 Ft / fő 

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2017.10.21 - 5 nap / 4 éj
192 300Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak