Bordeaux és az Atlantipart csodái

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

194 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Bordeaux és az Atlantipart csodái
Biarritz - IBIS BIARRITZ
Bordeaux -IBIS STYLES BORDEAUX GARE ST JANE

Út leírás:

Utazás időtartama: 5 nap/4 éj
Indulási időpontok: V.21., VIII.20.
Utazás: a Wizz Air közvetlen járatával
Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
Ellátás: reggeli
MENETREND:
Budapest-Bordeax 06,05-08,40
Bordeaux-Budapest 09,15-11,50

1.nap: Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről Bordeuxba, az érkezést követően utazás Saint-Jean-de-Luz-ba. A hangulatos tengerparti város a francia Baszkföld egyik legkedveltebb üdülőhelye. A korabeli kalózváros gazdagságát a bálnavadászatnak és kereskedelemnek köszönhette, a 17. században királyi engedéllyel kereskedő kalózok otthona volt. Itt kötötték meg a francia történelem egyik legfontosabb esküvőjét: XIV. Lajos itt vette feleségül Mária-Teréziát, a spanyol király lányát 1660-ban, megteremtve ezzel a békét a két ország között. Ellátogatunk a templomba, majd sétát teszünk a régi fagerendás házak között. Továbbutazás az Atlanti-óceán partján található üdülővárosba, Biaritz-ba, amely megőrizte békebeli hangulatát, úgy érezzük, mintha bármelyik percben találkozhatnánk Sisivel vagy a 19. század uralkodóinak valamely prominens tagjával. Kedvenc üdülőhelye volt Napóleonnak, majd később III. Napóleonnak is, aki feleségének egy csodálatos palotát is építtetett a tengerparton. A Vizcaya-i öbölben található városkában minden megvan, ami egy gondtalan kikapcsolódáshoz szükséges, kellemes klíma, festői tengerpart, különleges sziklák és a végtelen óceán. Városnézés, majd a szállás elfoglalása, szabadidő.
2.nap: Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és elutazunk a hangulatos településre, Arcachonba, amelynek környéke az osztrigatelepeiről híres. Utazás kishajóval Cap Ferret-be, ahol megkóstolhatjuk a friss osztrigákat. Visszatérve Arcachonba, sétálunk a kikötő környékén, majd megmásszuk Európa legmagasabb homokdűnéjét, a Dune de Pilat-t, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk az óceánra és a szárazföldet borító erdőkre. Délután utazás Bordeaux-ba, szállás elfoglalása.
3.nap: A reggelit követően városnézés utaskísérőnkkel, Bordeauxban. Aquitania régió fővárosa, elsősorban világszerte híres borairól ismert, azonban ezen kívül egyetemi város, politikai, gazdasági és egyházi központ, egy csodálatos, nyüzsgő, élettel és bájjal teli nagyváros, amely az UNESCO Világörökségének részévé vált. A történelmi városnegyed és a klasszikus villák egyikei Bordeaux legérdekesebb látnivalóinak, míg fontos helyet foglalnak el a Garonne folyó felett átívelő hidak is. Bordeaux ad otthont Európa egyik legnagyobb, 18. századi épületegyüttesekkel bíró városnegyedének, így aztán méltán keresett célja mind a turistáknak, mind a filmeseknek. Bordeaux Nancy után első volt a francia városok sorában, ahol a nagy városépítészeti fejlesztések megkezdődtek. XV. Lajos építészei a márkik felügyelete alatt dolgoztak. Bordeaux látványosságai közül kiemelkedik a Szent András-katedrális, melyet román stílusban kezdték építeni II. Orbán pápa megrendelésére 1096-ban, majd később az észak-franciaországi gótika jegyében folytatták. Az eredeti román stílusra már csak az építmény egyik hajójának fala emlékeztet.
4.nap: Szabad program vagy fakultatív kirándulás borkóstolással. Elsőként a híres aquitán borvidékre utazunk. St Emilion, az Unesco Világörökség listáján is jegyzett festői város, macskaköves utcácskáival, középkori házaival és a szőlőhegyek ölelésében megbúvó barlangtemplomával elvarázsolja az utazót. Felfedezzük St. Emilion nevezetességeit, a katakombákat, a Trinity Kápolnát és a Hermitage-t, ahol a legenda szerint Emilion is eltöltött 17 évet. Borkóstolás egy helyi borászatban (3 féle bor), majd továbbutazás a híres Médoc borvidékre. A Garonne folyó partján több száz szőlőbirtok húzódik itt szintén borkóstolásban (2 féle bor) lesz részünk. Visszatérés a szállásra az esti órákban.
5.nap: A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.08.20 - 5 nap / 4 éj
194 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak