Korzika kincsei, tengerparti pihenéssel

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

268 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Korzika kincsei, tengerparti pihenéssel

[r] repülővel 
a Ryan Air menetrendszerinti járattal

7 éjszaka 3*-os szállodákban

reggeli

 

Kis létszámú csoport

Természeti látnivaló

Magyar idegenvezető

Programok:

Calvi - Ile Rousse - Corte: 40 Eur
Aléria + borkóstoló: 25 Eur

További információk:

A Ryan Air várható menetrendje: 

Budapest-Pisa: 20:00 - 21:45
Pisa-Budapest: 22:10 - 23:55

Ár nem tartalmazza:

repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel, kézipoggyásszal (40x20x25 cm): 55 000 Ft (változhat)Útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)Belépők:(helyszínen fizetendő) kb 25-30 EurIdegenforgalmi adó:(helyszínen fizetendő) 14 Eur/főEGYÉB KÖLTSÉGEKfeladható poggyász :20 kg-os: 11 000 Ft (változhat)elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: (1 db 40x20x25 cm, + 1 db, 10 kg-os     55x40x20 cm): 6 000 Ft (változhat)Vacsora felár a Marina d’Oru üdülőtelepen: 28.800 Ft/4 vacsora ital nélkülBBP biztosításFakultatív programok:  Calvi - Ile Rousse - Corte: 40 Eur/fő Aléria + borkóstoló: 25 Eur/fő

Ár tartalmazza:

1 éjszaka Pisaban 3*-os szállodában, reggelivel2 éjszaka Ajaccioban 3*-os szállodában, reggelivel4 éjszaka Ghisonacciaban 3*-os tengerparti üdülőtelepen, apartmanokban reggelivel, ágyneműhuzattal, törülközővekompjegy Livorno-Bastia-Livorno útvonalon (adóval és illetékkel)a helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Leiras:

1.nap: Budapest - Pisa

Elutazás Budapestről 20:00 h-kor a Ryanair járatával. Érkezés Pisaba 21:45 h-kor, majd transzfer a tranzitszállásra.

2. nap: Pisa - Livorno - Bastia - Porto - Ajaccio (170 km)

Korán reggel utazás Livornoba, majd behajózás Korzika felé. Érkezés Bastiaba 12:15 h-kor. A kikötést követően a sziget nyugati partja felé utazunk.  Első állomásunk Ponte Nuovo, ahol egy romos híd állít emléket a sziget atyjaként emlegetett Pascal Paolinak.  Ezután lélegzetelállító tájakon haladunk. A híres Scala di Santa Regina lenyűgöző sziklái között, a Col de Vergio hágón keresztül érkezünk Portoba. Rövid pihenő a festői településen, majd továbbutazás a Les Calanches sziklái felé. A világ csodái, közé tartozik a sziget legszebb természeti látnivalója, a vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket, a nap, a szél, az eső fantasztikus tájjá formázott. A háttérben felbukkanó mélykék tenger fantasztikus kontrasztot teremt. A gyalogos sétát követően csodálatos öblök mentén utazunk Ajaccio felé. A "Császári város" híven őrzi híres szülöttének, Napoleonnak az emlékét, szobrok, épületek, utcanevek emlékeztetnek mindenhol. Érkezés után szabadprogram. Szállás Ajaccio belvárosában (2 éj).
Szállás: Hotel Napoleon 3*

3. nap: Ajaccio

Délelőtt a főváros látnivalóival ismerkedünk:Szent János keresztelő kápolna, Napoleon ház (kívülről), valamint dicső hadjárataira emlékeztető monumentális emlékműve. Délután szabadprogram, a város felfedezése egyénileg (Napoleon ház belülről, Fesch múzeum…) illetve strandolás a szállodánál.

4. nap: Sarténe – Bonifacio – Ghisonaccia (240 km)

Reggeli után, a fővárostól búcsúzva a déli csücsök felé utazunk. Első megállónk Sarténe, „a legkorzikaibb korzikai város”. A 15. századi település különleges atmoszférát áraszt. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. A szűk utcácskák labirintusában sétálva az ember érzi a középkor hangulatát. Innen egy panoráma úton haladunk tovább. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlán szobor.Ezt követően érkezünk a sziget méltán legszebb városába. Bonifacio lélegzetelállító fekvése miatt ejti rabul a látogatót. Az óváros egy 65 méter magas, meredek mészkősziklák által képződött, fjord tetején fekszik, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a végtelen tengerre. Az erődfalak között elhelyezkedő óváros labirintusszerű utcái igazán hangulatosak. A városnézés után, kora este érkezünk következő szállásunkra, Ghisonacciaba (4 éj).
Szállás: Village de Vacances Marina D Oru 3*

5. nap: Ghisonaccia - szabadprogram

Pihenés az üdülőtelepen és a tengerparton.

6. : Ghisonaccia - szabadprogram
Fakultatív kirándnapulás: Calvi - Ile Rousse - Corte (290 km)

Egésznapos kirándulás a sziget észak-nyugati részére. Első állomásunk Calvi, a sziget egyik legismertebb városa. A kivételes fekvésű várost szinte körülzárják a háttérben húzódó magas hegyek, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után szabadprogram, barangolás az óvárosban és a pezsgő életű kikötőben. Ezután a közeliIle Rousseba utazunk, mely a vörös gránitsziklákról kapta nevét. Városnézés, séta a platános főtéren, és a csodálatos panorámájú "vörös szigeten".
Visszafelé a sziget egykori fővárosa, Corte felé utazunk. A sziget közepén épült erődítmény lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Felsétálunk a sziklaszirten álló citadella melletti kilátóhoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környező magas hegyekre. A késő délutáni órákban érkezünk vissza az üdülőtelepre.

7. nap: Ghisonaccia - szabadprogram

Pihenés az üdülőtelepen és a tengerparton. Akik többet szeretnének megtudni Korzika történetéről, egy könnyű fakultatív programot ajánlunk délelőttre. A közelben található Alériaba látogatunk. A települést már a római korban is lakták, ennek bizonyítéka a romváros, az egykori fórum, citadella és templomok maradványaival. A Régészeti Múzeum is sok érdekes látnivalót tartogat. A múltból visszatérünk a jelenbe és egy közeli farmon megkóstoljuk a régió finom borait, a korzikai felvágottakat és sajtokat.

8.nap: Ghisonaccia – Bastia – Livorno – Pisa (80+30 km)

Kora reggel indulás Bastiába. Rövid városnézés, majd behajózás 13:30 h-kor. Ahogy távolodik a hajó, még látjuk a kéttornyú templomot és a Cap Corse félsziget néhány települését. Érkezés Livornoba 17:45 h-kor, majd transzfer Pisába, a repülőtérre. Hazautazás 22:10 h-kor a Ryanair járatával. Érkezés Budapestre 23:55 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek: 

Korzika: A portoi öböl és a Les Calanches területe 

További információk 2:

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.06.19 - 8 nap / 7 éj
268 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak