Körutazás Etiópiában - Abesszínia, Afrika Kánaánja

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 12 nap / 9 éj

 

 

530 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
12 nap / 9 éjszaka
12 nap / 9 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: városlátogatás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Körutazás Etiópiában - Abesszínia, Afrika Kánaánja

[r]menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással

helyi 3-4*-os szállodák kétágyas fürdőszobás szobáiban

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

 

1. Afrika egyik legrégebi folyamatos kultúrával rendelkező országa számtalan különlegességgel, mind az épített mind a természeti örökségek terén.

2. Mert Etiópiát látni kell, hogy megértsük és csodálni tudjuk értékeit és kincseit.

3. Mert itt ringott az emberiség egyik bölcsője, Lucy-t látni kell!

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Leiras:

1. nap: Budapest - Bécs – Addisz-Abeba

Indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Utazás Bécsből közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Etiópiába, Addisz-Abebába. Éjszaka a repülő fedélzetén.

2. nap: Addisz-Abeba

Érkezés után városnézés Etiópia fővárosában, Addisz-Abebában, látogatással a Néprajzi Múzeumban, ahol az etiópiai néppel és annak kultúrával ismerkedhetünk meg. Ezt követően felkeressük a piacot, amely Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piaca. Majd ellátogatunk a Szentháromság Székegyházba és Haillé Szelasszié császár sírjához is. Napunkat az Entoto hegyen zárjuk. Szállás Addisz-Abebában.

Szállás: Saro-Maria Hotel 4*

3. nap: Babar Dar

Kora reggel transzfer a repülőtérre és elutazás az ország észak-nyugati részére, Babar Dar-ba. Érkezés után látogatás a helyi piacon, majd csónakba szállunk és a Tana-tavon - ahonnan a Kék-Nílus ered - utazva megismerkedünk a szigeteken található kolostorokkal. A tavon 37 sziget található és 30 szigeten keresztény kolostor van, a legendák szerint ezek egyikében őrzik a Frigyládát. Szállás Babar Dar-ban.

Szállás: Abay Minch Lodge 4*

4. nap: Babar Dar - Gondar

Délelőtt megnézzük a Kék-Nílus vízesését, majd 4 órás utazás autóbusszal Gondarba, „Juda oroszlánjának”, Fassilides császárnak a városába. Útközben megállunk Awra Amba faluban. A falu egy „hippi-jellegű” közösség. Elveik szerint a közösségen belül nincs hangos szó, nincs agresszió, hanem tanács, útmutatás és egyenjogúság van. Az itt lakók büszkeségei közé tartozik a két könyvtár, a saját építésű szövöde, a környéket is kiszolgáló malom és az általános iskola. Látogatásunk során megismerkedhetünk a falu mindennapjaival. Szállás Gondarban (2 éj).

Szállás: Goha Hotel 3*

5. nap: Gondar

Reggeli után látogatás az UNESCO Világörökség részét képező, XVI. században épült palota komplexumban, amelyet 900 méteres fal vesz körbe. A Királyi Körzetből az etióp uralkodók több évszázadon át irányították az országot. Legfontosabb épületei: Bazilidész kastélya, Józsua palotája, Dávid csarnoka, Díszterem, Mentewab császárnő kastélya, a kancellária, a könyvtár és három templom. Az épületegyüttes túlélt számtalan háborút és támadást, ideértve a II. Világháború légitámadásait is. A nap végén felkeressük a Debre Birhan Selassie (Szentháromság Fénye) templomot is. Szállás Gondarban.

6. nap: Simien Nemzeti Park

Reggeli után folytatjuk utunkat a Világörökség részét képező Simien Nemzeti Parkba. A 3 órás utazás közben többször megállunk, kilátópontoknál, ismerkedünk a helyi állatvilággal és a csak Etiópiában élő galaba páviánokkal. A nap folyamán a bátrabbak egy könnyű gyalogtúrán is részt vehetnek. Szállás a Simien hegységben.

Szállás: Simien Lodge 3*

7. nap: Simien hegység - Axum

A mai napon egy 7 órás utazás vár ránk, Axumba indulunk. Axum az ókori Axumite birodalom fővárosa volt, mely ma szintén a világörökség részét képezi. A város Sába királynőjének a székhelye és az afrikai birodalmak egyik legrégebbi központja volt. Szállás Axumban (2 éj).

Szállás: Sebean International Hotel 3*

8. nap: Axum

Reggeli után séta a hatalmas ókori, 2000 éve itt álló sztélék között, majd látogatás a Régészeti múzeumban. Megnézzük a Szioni Szűz Mária templomot, amely a legfőbb etióp ortodox egyházi méltóság székhelye. Az idő függvényében, régészeti feltárásokat és ősi sírokat is felkeresünk. Szállás Axumban.

9. nap: Axum - Lalibela

Reggeli után transzfer a repülőtérre és az Etióp Légitársaság járatával a 700 km-re lévő Lalibelába utazunk. Érezés után ellátogatunk a 11 monolit és fél monolit templomot magába foglaló 800 éves sziklába vájt épületkomplexumba. itt található a világ 5 legnagyobb monolit temploma. Ezek közül a legismertebb a Szent György templom. A templomokat, alagutak és járatok kötik össze, gyönyörű díszítések, kőfaragások és ikonok díszítik. Szállás Lalibelában (2 éj).

Szállás: Panoramic View Hotel 3*

10. nap: Lalibela

Ha az időjárás engedi, akkor kora reggel öszvérháton egy kirándulást teszünk egy XIII. században épült monostorhoz. Ezt követően autóval a Yemrehanna templomhoz utazunk, amelyhez az út kis falvakon keresztül vezet, betekintést adva az etiópiai vidéki élet hétköznapjaiba is. A program végeztével további templomokat keresünk fel Lalibelában. Szállás Lalibelában.

11. nap: Lalibela – Addisz-Abeba - Bécs - Budapest

Reggeli után visszautazás repülővel a fővárosba. Érkezés után a Nemzeti Múzeumban teszünk látogatást, ahol megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait, amelyet Etiópiában találtak a régészek. Rövid szabad program, vásárlási lehetőség után tánc előadással és zenével színesített búcsúvacsora egy tradicionális etióp étteremben. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal, majd autóbusszal továbbutazás Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Lalibela sziklatemplomai
 • Axum
 • Gondar
 • Simien Nemzeti Park (természeti)
 

További információk:

Várható menetrend (változhat):

október 23. Bécs - Addisz-Abeba  23:10  06:20 (másnap)

november 2. Addisz-Abeba - Bécs  23:55  04:15 (másnap)

 

március 12. Bécs - Addisz-Abeba  23:10  06:20 (másnap)

március 22. Addisz-Abeba - Bécs  23:55  04:15 (másnap)

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Rokolya Péter

referens – csoportkísérő – idegenvezető

Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmánya –  a „Világjáró” Jelky András kalandjai – alapján már akkor szerettem utazni, amikor még alig lehetett. Minden évben találkoztam a szoborral így soha nem felejtettem el, nemcsak hajózni, utazni is kell! Végül a sport, és később a munkám révén megvalósult az álmom. Munkám és hobbym következtében számtalan országba, minden lakott földrészre eljutottam, de az egyik legnagyobb szerelem Ázsia, az ázsiai kultúra és azon belül India lett. Vallom utazni úgy érdemes, hogy minden érzékszervünk kapjon valamit az adott országból, ha megnézünk minden megnézhetőt, megkóstolunk mindem megkóstolhatót, meghallgatunk minden meghallgathatót, persze ha lehet, tapintunk, és szaglunk is. De a legfontosabb, hogy ezeken felül a léleknek is adjunk valami pluszt, valami különlegeset. Erre törekszem az idegenvezetői munkám során is, amikor hazajövünk, ne csak azt mondhassuk el, igen voltunk abban az országban, hanem jártunk is ott.

 

 

Ismerje meg Etiópiát!

Ár tartalmazza:

a szállást 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáibana félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)a program szerinti transzfereket, kirándulásokat légkondicionált gépjárművela magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetésta belföldi repülőjegyeket és az illetékeketa belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz 

Ár nem tartalmazza:

nemzetközi repülőjegy illetékkelkb. 287 000 Ftvízumkb. 27 000 Ftborravalók3-5 USD/fő/napútlemondási biztosítás1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár75 000 FtOmo-völgy kiegészítő program530 000 FtDanakil-mélyföld program 490 000 Ft

Programok:

A körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, de van elő- vagy utó tartózkodási lehetőség.

Danakil – mélyföld program

Időpont: 2018. Márc. 06 (érkezik 07. ) – 13

A Danakil - mélyföld  kiegészítés nem átlagos körutas program, ez egy különleges út, a világ egyik legkülönlegesebb sarkába. A Danakil kiegészítő túra alatt teljes ellátást kapnak a résztvevők és természetesen szállást is, a részletek az alábbiak elhelyezés pont alatt. 

Elhelyezés: kétágyas szobákban (2 éj) illetve sátorban (3 éj).  Fontos a sátras elhelyezés esetében, matracon alvás, igény, ill. célszerűség (hőmérséklet) miatt a szabad ég alatt, a táborozás alatt sátor, matrac, hálózsák biztosítva. A táborozás alatt, nincs vezetékes víz, zuhanyzás és  garantált fürdési lehetőség.

Utazás.: repülővel, majd  a helyszínen Mekeleből terepjárókkal ( a földi utazás alatt ablak melletti ülés garantált, (4 ill 6 személy)

Ellátás: teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora, a táborozás alatt is a helyi viszonyoknak, lehetőségeknek megfelelően) + 4 l víz/nap/fő a táborokban alvás alatt.

Kísérők, helyi idegenvezetők: végig az út során, Afar körzetében fegyveres kíséret

 Ár: 490.000,- Ft/fő (min. 6 fő esetén)

Az ár tartalmazza: szállást a megadott szálláshelyeken, ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), belépőket, közlekedést, transzfereket, helyi idegenvezetőt és magyar csoport kísérőt. 

Külön fizetendő: biztosítások (BBP, stornó), fényképezés és videó jegyek, borravalók

Danakil - mélyföld program
 1. nap: Délután repülőgéppel utazunk az  Addisz Abebától 650 km-re északra található  Mekelébe, Tigray tartomány fővárosába. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, majd pedig készülődés a másnapi Afar túrára. Szállás: Planet Hotel
 1. nap: Reggeli után találkozó és terepjárókkal utazunk Berhaile-n keresztül Ahmed Ela-ba,. Érkezés után tábort verünk, és a naplemente alatt megnézzük a só szállító tevekaravánokat. Szállás: a táborhelyen
 1. nap: Reggel felkeressük a az Asale – tavat, és megnézzük a munkásokat hogyan vágják ki a tó kiszáradt medréből a só téglákat. A kitermelt só téglákat teve karavánok szállítják el a felföldre értékesítésre.  A Földünk egyik legmelegebb pontja, Dalol felé folytatjuk az utunkat tovább. Dalol 116 méterre a tengerszint alatt található, az állandó párolgás miatt gyönyörű, szép só kiválásokban gyönyörködhetünk.  Szállás: a táborhelyen
 1. nap: Reggel utazunk tovább Dodom-ba. 15 km-es gyalogtúra után érjük el 616 méterrel, a tenger szintje felett található Erta Alle vulkáni tavat. Éjfél magasságában érjük el Erta All-et, és gyönyörködünk a látványos vulkánkitérésben. Tábort verünk és pihenünk.  Szállás: a táborhelyen
 1. nap: Reggel gyalogosan visszatérünk Dodom-ba, onnan terepjáróval utazunk tovább a Rift - völgy rézsűin és Afar falvakon keresztül. Mekelébe érkezés után az esti járattal utazunk tovább Addisz Abeba-ba. Szállás: Friendship International Hotel

 

Omo – völgy kiegészítő záró program

Időpont: 2018. március 22 -28 (hazaér márc.29.)

Időtartam: 8 nap/ 6 éjszaka

Utazás: Addisz Abebából  közúton majd a program végeztével, Addisz Abebából repülővel vissza Bécsbe.

Elhelyezés: lodge-okban, a foglalás visszaigazolás  után minden szálláshoz adunk részletes tájékoztatást, leírást, linket, egyelőre a tervezett szálláshelyeket látják tájékoztatásul.

Ellátás:  Reggeli, ebéd, vacsora

Ár: 530.000,- Ft/fő (min 6 fő esetén)

Az ár tartalmazza: szállást a megadott szálláshelyeken vagy hasónlókban, ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), belépőket, közlekedést, transzfereket, helyi idegenvezetőt és magyar csoportkísérőt 

Külön fizetendő: biztosítások (BBP, sztornó),  fényképezés és video jegyek,  borravalók,

Omo-völgy program: 
 • 1  nap: Utazás gépkocsival Minch-be, Hoseanan keresztül. (kb. 8 óra) Útközben látogatás Adadi Mariam XII. századi  szikla templománál, valamint a UNESCO világörökség részét képező Tiya szteléinél. Meglátogatjuk a Halaba törzset. Tervezett szállás: Paradise Lodge (1éj)

 

 • 2  nap: Reggel csónakba szállunk és kirándulást teszünk a Chamo – tavon, kis szerencsével hatalmas krokodilokat is láthatunk sütkérezni a tópart fövenyén ezen kívül a tó gazdag víziló állományából és madár világából is ízelítőt kaphatunk. Utazás Jinkaba (3 óra). Útközben Jinka felé különböző törzsek területein áthaladva ismerkedhetünk a helyiekkel. (Gamo, Derashe, Stemai)  Tervezett szállás:ECO Lodge (2 éj)

 

 • 3  nap: Kora reggel a Mago Nemzeti parkba utazunk a Mursi (tányérajkú) törzset látogatjuk meg. A nap során felkeressük az Omo-völgy Múzeumot Jinkában.

 

 • 4  nap: Utazás Turmiba (3 óra) a Hamarokhoz.  Útközben megállunk az Ariknál és a Bannáknál is.  Felkeressük a Demeka piacot, és a Hammar falut is. Szállás Buska Lodge. (2 éj) 

 

 • 5  nap:  Reggel megnézzük a Turmi piacot, majd az Omo folyó völgyében élő Dassenech törzset. Délután ismételten ellátogatunk újabb hammar törzshöz.

 

 • 6  nap: Reggel utazás az UNESCO Világörökség részét képező Konso-ba (4 óra).  A Konso - felföldön élő népek a teraszos falvaikról híresek, meglátogatjuk a helyi királyt és a rezidenciáját, sétát teszünk a faluban.  Utazás Arba Minch-be. Tervezett szállás:   Paradise Lodge (1éj)

 

 • 7  nap: A mai napon felkeresünk egy Dorze falut a Guge hegységben, majd folytatva tovább az utunkat megállunk az Abyata Shalla Nemzeti Parkban. Érkezés Addisz Abeba-ba, búcsúvacsora és utazás repülőtérre. Utazás haza.

 

 

 

 

 

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.03.12 - 12 nap / 9 éj
530 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak