Londoni városlátogatás

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Egyesült Királyság

Itt kezdődik a kultúra, a divat, a pénzügy, a politika és a kereskedelem. London a világ egyik leglátogatottabb városa, méltán kedvelt turisztikai célpont. Felfedezni teljességben évek hosszú sora is kevés, de ízelítőt egy párnapos utazás alatt is kaphatunk, csakúgy, mint ezzel az úttal.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


3*-os szálloda, London

Szállás: Hotel
Besorolás: 3*

Egyéb szolgáltatások:
3*, Hotel

Programleírás:

1. nap: Elutazás Londonba a reggeli órákban. Busztranszfer a szállodába. Csomagok elhelyezése után közös vezetett metrós/ gyalogos városnézés. Az egész napos gyalogos városnézésünk alatt idegenvezetőnk segítségével megismerkedünk London legfontosabb látnivalóival: Westminster Apátság, Parlament, Big Ben, Trafalgar tér, Nemzeti Galéria meglátogatása, Covent Garden.

 

2. nap: Reggeli után hajókázás a Temzen Greenwich városrészbe. Ellátogatunk a Cutty Sark 19. sz.-i vitorláshoz lehetőség lesz a hajó belsejét is megnézni. Sétánk során következik a hajózási múzeum valamint a királyi Obszervatórium és parkját. Az Obszervartórium múzeuma és a híres ’0’. Fok megtekintése után magát a városrészt is felfedezhetjük. Hazafelé átmegyünk a Temze alatti 370 méteres gyalogos alagúton és megnézzük London legújabb részét a Dockland-et, innen a látványos felszíni vasúttal érkezünk a belvárosba. Utána szabad idő, mely alatt javasoljuk a leghíresebb látnivalók, mint a Madamme Tussaud panoptikum vagy a London Eye felkeresését.

 

3. nap: Reggeli után vezetett metrós/gyalogos városnézés. Őrségváltás megtekintése a Buckingham Palotánál, majd séta a Hyde Parkban (Kensington Palota, Albert Memorial), Royal Albert Hall, Természettudományi és/vagy Történeti múzeum meglátogatása. Majd séta az Oxford Streeten, vásárlási lehetőség, British Múzeum vagy szabadprogram.

Kora esti séta a Picadilly Circus mentén a híres Sohoban, és az elegáns Regent Street-en.

 

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás Windsorba és Oxfordba vagy szabadprogram.

A Windsor-kastély az Egyesült Királyságban, Berkshire megyében található. A világ legnagyobb jelenleg is használt kastélya, I. Vilmos angol király korából maradt fenn. A kastély területe körülbelül 45 000 m2. A londoni Buckingham-palotával és az edinburghi Holyrood-palotával egyetemben a Windsor-kastély egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. II. Erzsébet brit királynő az év sok hétvégéjén tölti szabadidejét a kastélyban. A kastély és környékének meglátogatása után továbbutazás Oxfordba. Oxford, a legrégebbi egyetemmel rendelkező város Angliában. A város, az „álom-város” elnevezést is kapta, szép épületei, és harmonikus építészete miatt. Az egyetem története a XI. századra nyúlik vissza. Ma több kollégium várja a tanulni vágyókat, az egyik, a Christ Church Collage, látogatható is. A város nagyon szép, tipikus angol házakkal, szűk utcácskákkal, hangulatos terekkel.

 

5. nap: reggeli után gyalogos városnézés keretében ellátogatunk a Towerhez.

A londoni Tower több erődített részből álló középkori épületegyüttes a Temze partján, amely az idők során erődítmény, fegyverraktár, királyi palota és főrendű foglyoknak szánt börtön, valamint levéltár és csillagvizsgáló is volt. I. Jakabig minden király és királynő itt lakott. Tower meglátogatása után megtekintjük a St.Paul's székesegyházat is. Szabadidő, majd késő délután transzfer a repülőtérre.

 

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, kis kézipoggyász szállítását, szállást 4 éjszakára belvárosi szálloda kétágyas szobáiban, kontinentális reggelis ellátást, a programokat (kivéve fakultatív programok) és a magyar nyelvű idegenvezetést.

 

A feltüntetett díjakon felül fizetendő: repülőtéri illeték 34 990 Ft/fő, transzfer 10 990 Ft/fő, sztornóbiztosítás 1% (a foglalási díj kivételével a teljes összegre számítandó), foglalási díj 500 Ft/fő, a belépők és fakultatív programok illetve az extra poggyász. Igény esetén utasbiztosítás köthető.

Fakultatív program:

Egész napos kirándulás Windsorba és Oxfordba: 19 990 Ft/fő

Várható belépőjegyek (tájékoztatási jelleggel, az árak változási jogát fenntartjuk):

  • Nemzeti Galéria belépő: 3 GBP
  • British Múzeum: ingyenes
  • Hajókirándulás a Temzen, hajójegy: 12,5 GBP
  • Royal Obszervatórium: 9,5 GBP
  • Természettudományi és Történeti múzeum: ingyenes
  • Windsor kastély: 18,5 GBP
  • Tower of London: 20,25 GBP
  • Tömegközlekedési jegyek (1-2 zóna): 6,6 GBP/nap

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak