Skóciai körutazás

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 6 nap / 5 éj

 

 

359 990 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
6 nap / 5 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Glasgow (Scots nyelven: Glesga, skót gael nyelven: Glaschu) Skócia legnagyobb városa, egyben az Egyesült Királyság harmadik legnépesebb városa. Nevének jelentése gael nyelven: „zöld hely”. A Clyde folyó mentén, a skót alföld közép-nyugati részén helyezkedik el.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Ellátás: félpanzió
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:

Programleírás:

Program:

 

1. nap: Budapest- Ayrshire -Glasgow

Elutazás Glasgowba menetrendszerinti járattal egyszeri európai átszállással. Érkezés után látogatás az Ayrshire Culzean kastélyhoz. A Culzean-kastély Skócia Ayrshire-i tengerpartján található. Korábban skót főnemesek lakták. A sziklatetőre épült kastély a Culzean Castle Country Parkban található és nyitott a nagyközönség számára. A Culzean kastélyt a híresztelések szerint legalább hét szellem lakja, köztük egy dudás és egy szolgálólány. A kastélylátogatás után elutazás a szállásra (Glasgow környéke), majd a szobák elfoglalása után, gyalogos városnézés Glasgowban.

 

2. nap: Glencoe - Loch Lomond - Glenfinnan - Fort William

Reggeli után elutazás a Skót felföldre. Glencoe, sokak szerint Skócia és talán a világ egyik legszebb vidéke. A Skót-felföld dél-nyugati részén fekvő 16 km hosszú völgy szinte függőleges 1000 m körüli sziklafalak között vezet. Bármerre fordulunk patakok, vízfolyások keresztezik az utat, a hegyek csúcsa szinte mindig felhőbe burkolózik. Közkedvelt kirándulóhely, lenyűgöző szépségű tája számtalan világhírű film hátteréül szolgált. Glencoe Skócia történelmének egyik legszomorúbb fejezetében is helyet kapott. 1692. február 13-án a skót McDonald-klán tagjait itt mészároltak le saját otthonaikban, mert nem fogadtak hűséget az angol királynak, III. Vilmosnak. Loch Lomond tóhoz érkezvén részt vehetünk egy hajókázáson, majd ellátogatunk a Glencoe látogatóközponthoz, ahol lesz egy kis szabadidő is. Következő állomásunk szintén elvarázsolja az ide érkezőket, főként a Harry Potter rajongókat. A filmben is látható Glenfinnan viaduktja 32 méter magas, 1897 és 1898 között épült a West Highland vonalon, és 380 méter hosszan nyúlik el a völgyben 21 óriási boltíven támaszkodva. Szállásunk Fort William környékén lesz, ahol egy kis városnézésben is részünk lehet.

 

3. nap: Inverlochy - Loch Ness - Inverness

Reggeli után Inverness felé haladva megállunk Skócia egyik leghíresebb kastélyánál. Az Inverlochy Kastélynak ma már csak a romjait láthatjuk, ettől függetlenül Skócia életében elég jelentős szereppel bír. Itt zajlott ugyanis az I. és a II. Inverlochy csata. Következő állomásunk szintén egy kastély lesz, mely már a Loch Ness partján található. Urquhart Vára Fort William és Inverness között található. A romos állapotban lévő kastély régen Skócia egyik legnagyobb erőssége volt. Loch Nessben tovább gyönyörködve, részt vehetünk egy 1 órás hajókázáson is. Napunkat Invernessben zárjuk, ahol egy rövid városlátogatás után elfoglalhatjuk szállásunkat.

 

4. nap: Perthshire - Scone - Edinburgh

Reggeli után továbbutazás Perthshire vidékre. Első állomásunk egy whisky lepárló üzemben lesz. Az Edradour üzemben részt vehetünk egy kis túrán, mely bemutatja nekünk a whisky készítés módját, és alkalmunk lesz egy kis kóstolásra is. Nem telhet el nap kastélylátogatás nélkül, így a következő állomásunk a Scone-i palota lesz, mely Skócia történelmi palotáinak egyike. Egy 16. századi kastély alapjain épült 1803 és 1808 között William Atkinson tervei alapján. A birtok a középkorban a scone-i apátságé volt, az itt található Moot Hillen álló Scone-i kövön koronázták a skót királyokat, a követ ma már áthelyezték az edinburghi kastélyba. Délután folyamán megérkezünk a skót fővárosba, Edinburghba. Este egy kis gyalogos városnézésen is részt vehetünk. Szállásunk Edinburg környékén lesz.

 

5. nap: Stirling - Falkirk - Edinburgh

Reggeli után elutazunk Stirlingbe. A stirlingi kastély neve, ha máshonnan nem is, de a Rettenthetetlen című filmből mindenképpen ismerős lehet. Nem messze innen, a stirlingi hídnál zajlott ugyanis az a csata, amelyben William Wallace felkelői 1297. szeptember 11-én legyőzték az ellenük küldött angol csapatokat, majd Wallace halála után Robert Bruce a közeli Bannockburnnél aratott győzelmet az angolok felett. Az erődítmény itt is egy hegy tetején foglal helyet, három oldalát meredek sziklák védik. A hely egyébként az ősidőktől fogva fontos stratégiai pont, ráadásul az erőd több skót király és királynő koronázásának színhelye is volt - többek között itt kapott koronát Stuart Mária is 1543-ban.

Következő állomásunk már egy modern építmény, vagyis inkább egy mérnöki csoda. A Falkirkban található forgatókerék az Union-csatornát és a Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. A két vízszintsík 24 méteres magasságkülönbsége nem tette lehetővé többlépcsős zsiliprendszer kialakítását, mert ez a meredekség miatt sokkal költségesebb és bonyolultabb kivitelezési feladat lett volna. A megoldást egy 35 méter átmérőjű forgókerék jelentette. Másodlagos, de talán tervezett haszon, hogy a két csatorna ily módon történő összekötése valódi turistalátványossággá tette a hajóforgalmat Edinburgh és Glasgow között. Lehetőség lesz kipróbálni a forgatókereket egy 50 perces hajóút alkalmával (fakultatív). Délután visszaérkezvén Edinburghba folytatjuk városlátogatásunkat.

 

6. nap: Edinburgh - Budapest

Reggeli után szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás.

 

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

 

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, transzfert (repülőtér – szálloda - repülőtér között), szállást 5 éjszakára, félpanziós ellátást, programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

 

Nem tartalmazza: a repülőtéri illetékéet, sztornóbiztosítást 1%, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást, a tömegközlekedési jegyeket és a belépőjegyeket.

 

Várható belépőjegyek (tájékoztatási jelleggel, az árak változási jogát fenntartjuk):

Kb.: 110 GBP/fő

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.09.25 - 6 nap / 5 éj
359 990Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak