Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 7 nap / 6 éj

 

 

292 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
7 nap / 6 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
3 skandináv főváros Hajózás a hegyekkel körbeölelt fjordokon Több tucat vízesés érdekes sziklák Különleges növényvilág

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállás, fakultatív vacsora.

2. nap: Fulda – Hamburg – Lübeck (480 km) Repülős utasoknak Bp. – Hamburg

Hamburg felé indulunk. Repülős utasaink reggel Budapestről Hamburgba repülnek. (Menetrend/forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Délután csatlakozás a buszos csoporthoz. Már repülős utasainkkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

3. nap: Rødby – Koppenhága – Svédország (620 km)

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Strøget, Nyhavn-kikötő, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. nap: Stockholm (320 km)

Busszal bemegyünk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van többek közt az óváros, a Királyi palota, a Parlament és a Koronázó templom. A királyi palota termei meseszépek. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekintheti ezeket. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket bemegyünk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, a piacteret és a sétálóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. Este foglaljuk el szállásunkat a város közelében.

5. nap: Oslo (530 km)

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloba történő megérkezésünk után gyalogos városnézés. Láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Béke-Nobel-díjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a különleges Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Napunk zárásaként a híres Skanzent tekintjük meg. A Skanzenben az északi építészet különleges, több száz éves házai láthatóak. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

6. nap: Közép-Norvégia – Fjordi hajózás (345 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesések száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakultatív programként 2 órás csodálatos hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 17.500,- Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést láthatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. nap: Hardanger-fjord - Bergen – Haugesund (300 km)

Délelőtt utazás a Hardanger-fjord mentén. Leírhatatlan az a látvány, amit utunk során tapasztalunk; a kanyargó patakok, hangulatos zuhatagok, csodálatos hegyvonulatok. A nap során ismét meggyőződhetünk arról, hogy Norvégia a legszebb skandináv ország. Itt halad keresztül a Skandináv-hegység és láthatunk hófödte csúcsokat, gleccsert, vízeséseket, fjelleket, erdőkkel övezett tavakat. Kora délután érkezünk Nyugat-Norvégia legnagyobb településéhez. Városnézés Bergenben: Bryggen – a világörökség része –, halpiac, kikötő. Aki akar a szabadprogram alatt, felmehet a város fölött található kilátóhoz, melyről mesés látvány nyílik a városra és az óceánra. Városnézésünk után elhagyjuk Bergent és déli irányban folytatjuk utunkat. Ismét több meseszép és hatalmas fjordot érintünk, illetve keresztezünk, így például a Bjørnafjordot, Hardangerfjordot, miközben Nyugat-Norvégia tavakkal és fenyőerdőkkel övezett tájain haladunk keresztül. míg elérjük este szállásunkat Haugesundnál.

8. nap: Haugesund – Stavanger - behajózás (270 km) Repülős utasoknak: Stavanger – Budapest

Indulás után átmegyünk a Boknafjordon, közben láthatjuk az Atlanti-óceánt is. Egy életre szóló élmény a norvég fjordvidék látványa. Stavangerbe érve gyalogos séta. Stavanger Nyugat-Norvégia kereskedelmi és gazdasági központja, az ország negyedik legnagyobb városa. Óvárosában található Európa egyik legnagyobb faházakból álló épületsora. A repülős utasoknak kora délután transzfer a repülőtérre. Ők délután hazaindulnak és az esti órákban érkeznek Budapestre. A többieknek délután szabadprogram a nagyon hangulatos Stavangerben, majd irány a kikötő. Este bekompolás. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

9. nap: Hirtshals (Dánia) – Németország – Magdeburg (780 km)

Éjszaka kompátkelés az Atlanti-óceánon egy kb. 10 szintes tengerjáró hajóval (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli a hajón. Dániába érkezésünk után, déli irányban haladunk és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Délután érkezünk Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. nap: Németország – Prága - Budapest (900 km)

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Későesti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.07.31 - 7 nap / 6 éj
292 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak