Prágai hétvége repülővel, egyénileg

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Csehország

Prága a Cseh Köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják "száztornyú városnak", "arany városnak", vagy egyszerűen a városok királynőjé-nek. Prága történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította.

A kilenc dombra épült városban 31 km hosszan kanyarog a Moldva, ami a legszéle-sebb pontján 330 m széles. A folyó ágai számos szigetet ölelnek közre. Nevét állító-lag azokról a zúgókról (csehül: práh) kapta, amelyeken nagy robajjal folyt át a víz.

Prága jellegzetességeihez, sajátosságához hozzátartozik a söröző (pivnica), a sö-rözők hangulata. A cseh polgárok mindennapi életéhez hozzátartozik a munka utáni sörözés, vagy csak a "sörivás". Úgy mondják ugyanis, csak öt korsó sör elfogyasztá-sától beszélhetünk sörözésről, addig az csupán sörivás. A felkapottabb sörözőkben érdemes asztalt foglalni, éppúgy, mint nálunk mondjuk egy étteremben.

Utazás alapadatai:

Utazás: menetrendszerinti járattal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


Prága, 3*-os szálloda

Szállás: Hotel

Egyéb szolgáltatások:
Hotel

Programleírás:

1. nap:

Utazás Budapestről Prágába közvetlen repülőjárattal. Transzfer a szállodához (opcionális), majd szabadprogram. Fedezzék fel Prága belvárosát és a mai kulturális és üzleti központjának számító, állandóan pezsgő Vencel teret, mely korábban több jelentős történelmi esemény színtere is volt.

 

2. nap:

Reggeli után szabadprogram. Ismerjék meg a város nevezetességeit – a Prágai Várat a Hradzsint, a Szent Vitus székegyházzal, a Károly hidat, és a romantikus Kampa szigetet.

Keressék fel az Óváros főbb nevezetességeit, a régi városházát és a hozzá kapcsolódó teret is, amely a prágaiak egyik népszerű találkozóhelye, ezen felül ünnepek, karácsonyi, és húsvéti vásárok színhelye. A városháza tornyán látható az Orloj vagy csillagászati óra is, amely 10-22 óra között, az apostolok felvonulásával jelzi az órákat, valamint a Nap, és a Hold pozíciója is követhető.

Szabadidőnkben élvezzük a város hangulatát.

Este vegyenek részt egy 3 órás hamísítatlan prágai sétahajókázáson, vacsorával. A program ára tartalmazza: svédasztalos vacsora, aperitif, élőzene és ingyenes, egy útra szóló transzfer a szállodájából a hajóra.

 

3. nap:

Reggeli után szabadprogram, majd a menetrend függvényében utazás a repülőtérre. Hazautazás Budapestre.

 

Utazás időpontja: 2019. január és 2019. március között (a szabad helyek függvényében és az ünnepi időszakok kivételével, hétfői, szerdai, pénteki, szombati és vasárnapi indulásokkal).

FOGLALÁS ELŐTT EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES A SZABAD HELYEKRŐL AZ IRODÁVAL!

Az ajánlat ünnepi időszakokban nem foglalható, ehhez kérje egyéni ajánlatunkat!

 

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

 

Főbb jellemzők:

• Szállás 2 éjszakára ***-os szállodában, kétágyas szobákban (pl. Hotel Koruna *** vagy hasonló, reggelis ellátás

• Utazás közvetlen repülőjárattal Budapest – Prága- Budapest útvonalon

 

Külön foglalható:

- betegség-, baleset és poggyászbiztosítás: Colonnade Classic kalkulált; Prémium kalkulált; Privilég kalkulált

- Budapesti repülőtéri parkolás (Airport Hotel, VIP Parkoló, Vecsés: ingyenes transzferrel az A-B terminálokhoz) 1 000 Ft/nap

- transzfer repülőtér – Prága városközpont – repülőtér

- transzfer repülőtér – szálloda – repülőtér

- 3 órás sétahajókázás vacsorával és élőzenével

 

Poggyász információk:

Egy 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen.

Ha Elsőbbségi beszállást vásárol, akkor egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyászt is felvihet az utastérbe (55 cm x 40 cm x 20 cm és max. 10 kg súlyú, és egy 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű).

 

Külön kérhető:

- Fix ülőhely (fix ülőhely foglalása nélkül a rendszer automatikusan osztja ki az ülőhelyeket, 2 vagy több fő esetén az egymás melletti székeket nem garantálja a lé-gitársaság): kb. 5000 Ft/fő (oda-vissza útra)

- Elsőbbségi beszállás (ha elsőbbségi beszállást vásárol, akkor egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyászt is felvihet az utastérbe -55 cm x 40 cm x 20 cm és max. 10 kg súlyú, és egy 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű): kb. 6 000 Ft/fő (oda-vissza útra)

- Feladott poggyász (20 kg): kb. 19 000 Ft/poggyász (oda-vissza útra)

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Fakultatív programok
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak