Chile - Bolívia - Peru Nagykörút

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 14 nap / 13 éj

 

 

858 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
14 nap / 13 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: kombinált ellátás
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Chile - Bolívia - Peru Nagykörút
Az Inka Birodalom nyomában

Leírás:

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés átszállással Budapestről Santiago de Chilébe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Santiago de Chile (Chile)

Délelőtt megérkezés Santiago de Chilébe, Latin-Amerika legnagyobb városába. Érkezést követően városnézés: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota), San Cristobal hegy, ahonnan a legszebb panoráma tárul elénk a városról és környékéről. Szállás Santiago de Chilében.

 

3. nap: Valparaiso - Vińa del Mar

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Valparaiso, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely napjainkban emlékmúzeumként működik. Továbbutazás Vińa del Marba, "a kertek városába". Idő és időjárás függvényében a nap folyamán vásárlási, fürdési lehetőség. Visszautazás a fővárosba. (A program ára: 26.500 Ft.) Szállás Santiago de Chilében.

 

4. nap: Santiago de Chile - La Paz (Bolívia)

Reggeli, majd gyalogos városnézés: felmenetel a riói Krisztus-szobor másához függővasúttal. Már maga az út is lélegzetelállító, de felérve a hegy tetejére még gyönyörűbb panoráma tárul a szemünk elé: a város és az azt körülölelő hegyek. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Bolíviába, La Pazba. Szállás La Pazban.

 

5. nap: La Paz

Reggeli, majd délelőtt megkezdjük városnézésünket: Calle Jaén - gyönyörű állapotban megmaradt koloniális épületeiről nevezetes utca, Murillo Tér, San Fransisco templom, helyi piac. Délután felkeressük a La Paztól nem messze fekvő Hold-völgyét, ahol az évmilliók eróziójának eredményét láthatjuk a holdbéli tájon. Szállás La Pazban.

 

6. nap: La Paz - Tiwanaku - Puno (Peru)

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Punoba, Peruba (határátkelésnél buszváltás). Útközben megállunk Tiwanakuban. A város egy pre-inka kultúra vallási és kultikus központja Bolíviában. A Titicaca-tavat körülvevő fennsíkon, 3900 méter magasságban helyezkedik el. Különleges kidolgozottságú bazalt, andezit és mészkő építményei (templomai, terei) megdöbbentőek. Napjaink kutatói még mindig nem találtak magyarázatot arra, hogy a korabeli ajmara-indiánok miért és hogyan tudtak ilyen óriási építményeket emelni. A tiwanakui romok részei az UNESCO Kulturális Világörökségének. Napunk során gyönyörködhetünk a Titicaca-tó és a fennsík által nyújtott kilátásban. Érkezés Punoba. Vacsora. Szállás Punoban.

 

7. nap: Puno - Titicaca-tó

Reggelit követően csónakázunk a Titicaca-tavon, a világ legmagasabban fekvő taván. A tó 8300 km2-es területével Dél-Amerika legnagyobb édesvizű tava. Több mint 25 folyó ömlik bele és 41 sziget teszi változatosabbá. A szigetek közül némelyik sűrűn lakott. Kb. 1 órás hajózás után elérjük az Uros szigeteket, ezek az úgynevezett "úszó szigetek". A szigeteket egy kis indián törzs, az Uros törzs alakította ki évszázadokkal ezelőtt, hogy megvédje és elszigetelje magát az ellenséges törzsektől. Következő állomásunk a Taquile sziget lesz. Visszatérés Punoba. Vacsora. Szállás Punoban.

 

8. nap: Puno - Cusco

Reggeli, majd továbbutazunk Cuscoba.  Útközben áthaladunk Pucará városkán, mely látványos régészeti terület, majd láthatjuk a Raqchi inka romokat és Andahuaylillas-i híres, gyönyörű kápolnát. Vacsora. Szállás Cuscoban.

 

9. nap: Cusco

Reggeli után városnézés az "arany városban": főtér, katedrális, Koricancha palota, Kenko, Puka Pukara romjai, Tambomachay és a Sacsayhuamani erőd, stb. Szabad program, vásárlási lehetőség a képgalériákban (Cusco Dél-Amerika egyik leghíresebb művészeti központja), kézműves butikokban. Vacsora. Szállás Cuscoban.

 

10. nap: Cusco - Szent völgy - Ollantayambo - Pisac - Aguas Calientes

Reggeli, majd egésznapos kirándulás a "szent völgybe", ahol az indiánok élete az évszázadok során szinte semmit nem változott. Meglátogatjuk többek között Ollantayambot, az Urubamba folyó partján csodálatos épségben megmaradt inka romvárost. Ezt követően sétálunk Pisacban, a szintén inka romvárosban. A hatalmas kiterjedésű földművelő teraszok között elszórtan fekvő épületcsoportok közül a legnevezetesebb az ún. Intiwatana-csoport. Utazás vonattal Aguas Calientesbe. Vacsora. Szállás Aguas Calientesben.

 

11. nap: Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

Reggeli, majd utazás vonattal a fenséges hegyormok közt megbúvó, lenyűgöző szellemvároshoz az inkák egykori szent városához, a Machu Picchuhoz. Visszautazás Cuscoba. Vacsora. Szállás Cuscoban.

 

12. nap: Cusco - Lima

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Limába. Érkezés után városnézés a perui fővárosban, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségek része. Megtekintjük többek között a Fegyverek Terét (Főtér), a katedrálist és a katakombákat, valamint az Antropológiai és Archeológiai Múzeumot. Vacsora. Szállás Limában.

 

13. nap: Lima ...

Reggeli, majd a városnézés folytatása: Miraflores, Huaca Pucllana piramis. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.

 

14. nap: ... Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Valparaiso történelmi negyede

-            Tiahuanako - a Tiahuanako (Tiwanaku) kultúra vallási és politikai központja

-            Cusco városa

-            Machu Picchu történelmi területe

-            Lima történelmi központja

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak:

A 295 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-ral lehet számolni).

 

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-           nemzetközi repülőjegy

 -          BBP utasbiztosítás

 -          közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, vonattal

 -          elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

 -          magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Megjegyzések:

Minimum létszám: 16 fő

 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt

 

Dél-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.

 

 

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.03.05 - 14 nap / 13 éj
858 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak