Bolgár körutazás-Magyar jelek nyomában

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 8 nap / 7 éj

 

 

119 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
8 nap / 7 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: repülővel
Szállás: Hotel

Bolgár körutazás-Magyar jelek nyomában

Fedezze fel Bulgáriát a Robinson Tours-szal!

Ellátás:

Reggeli vagy félpanzió

Szobák:

2 ágyas standard vagy 1 ágyas standard szobákban

Szolgáltatások:

BOLGÁR KÖRUTAZÁS

„MAGYAR JELEK NYOMÁBAN”

 

ÚJDONSÁG!
REPÜLŐVEL-BUSSZAL

 

1. nap: Budapest- Burgasz- Várna

Indulás Budapestről repülővel Burgaszba – országon belül buszos utazás. Repülési idő kb. 1 óra 30 perc.

Burgaszból autóbusszal utazunk tovább Várna városába. Útközben megtekintjük az Aladzsa sziklakolostort (a belépő külön fizetendő, kb. 3 Euro/ fő). Várna történelmi városának megtekintése során felfedezzük többek között a magyar - bolgár vonatkozásokat is. A program végeztével elfoglaljuk szálláshelyünket.

Szálláshely: Várna.

2. nap: Várna-Kaliakra fok - Balchik- Shumen

A reggelit követően egy rövid, egy órás utazás után megérkezünk következő állomásunkhoz, a Kalikra fokhoz, mely lefordítva "Gyönyörű" hegyfokot jelent. A tengerpart egyik gyöngyszeme ez a festői szépségű, vörös sziklákkal borított természetvédelmi terület. Ezután folytatjuk utunkat Balcsikba, mely a bolgár tengerpart egyik legrégebbi települése és egyben a bolgár művészi élet központja is. Az ókori görögök szerint itt született Aphrodité, a szépség istennője. Szépsége Ferdinánd román király feleségét, Mária királynét is megihlette, aki itt építette fel nyári kastélyát az 1930-as  években. Az épület olasz, míg a hozzá tartozó hatalmas kert svájci mérnökök tervei alapján készült. Ez az „oázis” Balcsik fő látványossága (külön fizetendő kb. 5 euro. A kertben szubtróposi növényritkaságokat, rózsabokros sétányokat és kaktuszkertet is találunk. A Balkán hegység felé vesszük az irányt, Shumenba. Ellátogatunk a Kossuth Lajos Múzeumba és a magyar vonatkozások nyomaiba eredünk. A program végeztével elfoglaljuk szállásunkat Shumenban.

Szálláshely: Shumen.

3. nap: Shumen - Veliko Tarnovo - Lukovit- Szófia

Autóbuszos utazásunk csak most kezd igazán izgalmassá válni. Reggeli után a Balkán hegység szívébe, Bulgária egykori fővárosába, Veliko Tarnovoba folytatjuk. Az egyedülálló hangulatú városban megtekintjük többek között a középkori erődöt, a Tzarevetz-t (külön fizetendő kb. 3 euro), majd az óvárosban az iparosok műhelyeiben betekintést nyerhetünk a kézművesség fortélyaiba. Következő állomásunk a Lukovit falucska mellett található Prohodna barlang vagy közismertebb nevén „Isten szemei” barlang. A barlang megtekintése után vacsora a szikla kolostornál. A fővárosba, Szófiába indulunk, ahol megpihenünk éjszakára.

Szálláshely: Szófia.

4. nap: Szófia- Rila - Plovdiv

Reggeli után Szófia történelmi belvárosát fedezzük fel, majd folytatjuk utunkat a Rilai Kolostorhoz (külön fizetendő kb.7 euro). A kolostor Bulgária és a bolgár ortodox egyház legszentebbnek tartott helye, amely a Rilai-hegységben található, dél-nyugat Bulgáriában. Története visszanyúlik a X. századba, amikor a bolgárok védőszentje, Rilai Szent János (Ivan Rilszki) a környéken vonult remeteségbe, majd halála után a követői kolostort alapítottak emlékére. 1976-ban nemzeti, történeti emlékhellyé avatták, 1983 óta pedig az UNESCO világörökség része. Folytatjuk utunkat  Plovdivba, ahol ezt az éjszakát töltjük majd.

Szálláshely: Plovdiv.

5. nap: Plovdiv – Szozopol

Reggeli után indulunk délelőtti programunkra, mely során Plovdiv óvárosát járjuk be. Plovdiv a bolgár kultúra városa, számtalan érdekességgel. Megtekintjük az óvárost, majd az ország legjelentősebb antik műemlékét, az Amfiteátrumot (belépő kb. 5 euro). A kora délutáni órákban folytatjuk utunkat Szozopolba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

Szálláshely: Szozopol.

6. nap: Szozopol- Pomorie - Neszebár- Napospart

Reggeli után Szozopol és az Anasztázia- sziget vár minket. A program hajókázás és ebéd (fakultatív, külön fizetendő kb. 10 euro/fő)  Szent Anasztázia szigetén vagy szabadprogram az óvárosban.  A több évezredes múlttal rendelkező város kis szigete történelmi és természeti látnivalókat is nyújt. A Szent György templomban őrzött ereklyékről úgy tartják, hogy Keresztelő Szent Jánosé volt. Délután folytatjuk utunkat a közeli Pomorie városba, ahol meglátogatjuk a Szent György kolostort, amely Bulgária egyetlen, működő tengerparti kolostora. Végül elfoglaljuk szállásunkat Naposparton.

Szálláshely: Napospart.

7. nap: Neszebár Óváros

Reggeli után egy csodás program következik, Neszebár óvárosát járjuk be. Városnézésünk során megtekintjük a Kr.e. az V. században alapított Óvárost, amit egy szűk földsáv kapcsol össze a szárazfölddel. Jellegzetes bolgár faházai, hangulatos macskaköves utcái, egyedülálló tengeri panorámás éttermei felejthetetlen élményt nyújtanak. A város műemlékekben gazdag, az UNESCO 1983-ban felvette a Világörökség listájára. Ezen kívül megtekintjük Neszebár főbb templomait, amelyek a városalapító görögök, majd a bizánci kor emlékeit hordozzák. A városnézés végeztével lehetőség van egy kellemes hajókázásra a Fekete tengeren, fürdőzéssel egybekötve (a program fakultatív, ára 25 EUR/fő, mely összeg tartalmazza az ebédet és az all inclusive italfogyasztást a hajó fedélzetén). Esti kikapcsolódásként a „Bolgár est” programunkat ajánljuk, ahol tradicionális ételek-italok kóstolása közben élvezhetjük a látványos programokat, parázstáncot. (A program ára 25 EUR/ fő) Az élménydús nap után Naposparton szállunk meg.

Szálláshely: Napospart.

8. nap: Napospart- Burgasz- Budapest

A reggeli órákban elbúcsúzunk Bulgáriától és a burgaszi repülőtérre indulunk. Hazaindulás Burgaszból repülővel Budapestre.

   Az ár tartalmazza: szállást reggelivel, közlekedést, üdülőhelyi díjat, magyar idegenvezetést.
   Az ár nem tartalmazza: vacsora, fakultatív programok és belépők árait ( leírásban ),repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, BBP biztosítást, fakultatív útlemondási biztosítást ( 1,4% )
    A program minimum 40 fő esetén indul.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.09.02 - 8 nap / 7 éj
119 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak