Szarajevó és a Boszniai piramisok völgye

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Bosznia-Hercegovina

A program során megtekinthetjük többek között a Bosznia-Hercegovina fővárosától, Szarajevótól 30 km-re északra fekvő, Visoko város mellett található sokat vitatott piramisokat, illetve az Európa szíveként is emlegetett Szarajevót.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


Szarajevó, Szállás nélkül

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

1. nap:

Péntek este 22:00 órakor találkozás Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál, majd 22:15-kor utazás Bosznia felé autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

2. nap:

Szombaton a reggeli órákban érkezünk meg a Visoko város mellett található Piramisokhoz. A 2005 óta tartó régészeti feltárásoknak és fényképfelvételeknek köszönhetően, ma már kilenc piramisalakzatot különböztet meg. Évente sok százezer ember érkezik a világ minden részéről az ásatásokhoz, hogy saját szemével láthassa a sok ember által vitatott eredményeket. A Piramisok megtekintése után folytatjuk utunkat Szarajevóba, Bosznia-Hercegovina fővárosába. A 3 éven át tartó boszniai háborút is túlvészelő város az útikönyvek szerint a világ egyetlen olyan városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A város egyedülálló légkörét a történetét alakító négy vallási csoport (római katolikus, ortodox kereszténység, muszlim és zsidó vallás) által hátrahagyott épített és más kulturális javak adják. A városnézés alkalmával Önök is megismerhetik egyedülálló hangulatát és gasztronómiáját.

A szabadprogram után találkozás a csoportvezető által megadott helyszínen, majd hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt.

3. nap:

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

 

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Felszerelés: kis hátizsákot vagy táskát érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Étkezés: célszerű a utazásra élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet.

 

További felszállási lehetőségeket a Súgóban talál.

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 3-4 nappal adjuk meg). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Tájékoztatjuk, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

 

FONTOS INFORMÁCIÓK:

A részvételi díj nem visszatéríthető!
Dátummódosítás díja a foglalást követően: 2.500 Ft/fő (+ a különbözet, ha van a két utazás között), maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
Névmódosítás díja, illetve felszállás helyének módosítása a foglalást követően: 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

Amennyiben fix, általad kiválasztott ülőhelyet igényelsz a buszon (melyet végig neked tartunk fent, vidéki felszállás esetén is) díja: 1.000,-Ft/fő abban az esetben ezt is ebben a levélben jelezd.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak