Bosznia csodái - Mostar és Medjugorje

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina egyik fő turisztikai látnivalója Mostar. A város nevét az azt keresztülszelő Neretva folyón álló hidak egyikéről, az úgynevezett „Öreg hídról” kapta. Az Öreg híd az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik.

A zarándokhely, Medjugorje Hercegovina déli részének egyik főként horvátok lakta térségében található, körülbelül 30 km-re Mostartól. 1981-ben néhány fiatal egy égi jelenést látott itt, ezért a település az ország határain kívül is híres Mária-zarándokhellyé vált. A zarándokhely évente megközelítőleg egymillió zarándokot, turistát vonzz.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Kaland

Szállásleírás:


Mostar, Szállás nélkül

Egyéb szolgáltatások:

Programleírás:

1. nap:
Péntek este 21:00 órakor találkozás Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál, majd 21:15-kor utazás Mostar felé autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

2. nap:
Szombaton a reggeli órákban érkezünk meg a Mostarba. Legfőbb látnivaló minden kétséget kizárólag a város jelképe, a régi Stari Most-híd. . A polgárháborúban lerombolt, majd újból felépített hidat 2004. július 23-án avatták fel, és azóta ismét régi alakjában látható. A híd két oldalán terül el a Stari Grad nevezetű óváros sok apró üzletével, amelyekben helyi és regionális művészek állítják ki műveiket. A város megtekintése és egy kis szabadidő után továbbutazás Medjugorje felé. Medjugorje 1981. július 24-től vált zarándokhellyé, amikor a Crnica-hegyi Mária-jelenés híre elterjedt. A Sveti Jakov-plébániatemplom és a majd 7 méter magas, bronzból készült Feltámadt Krisztus-szobor a települős fő nevezetességei.

A szabadprogram után találkozás a csoportvezető által megadott helyszínen, majd hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt.

3. nap:
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

 

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Felszerelés: kis hátizsákot vagy táskát érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Étkezés: célszerű a utazásra élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet.

További felszállási lehetőségeket a Súgóban talál.

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 1 héttel adjuk meg).

 

Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra! Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő. Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges. Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. A programok időrendi sorrendje változhat.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak