Ausztria - Stájerország ízei - kulináris túra

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Ausztria egyik legtermékenyebb vidékén, Graztól nem messze található a Vulcano-Land, ahol természet-közeli kis manufaktúrákban készülnek a finomabbnál finomabb ételek és italok.

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Szállás nélkül - Vulcano Land

Szállás: Autóbusz

Egyéb szolgáltatások:
Autóbusz

Programleírás:

Ausztria egyik legtermékenyebb vidékén, Graztól nem messze található a Vulcano-Land, ahol természet-közeli kis manufaktúrákban készülnek a finomabbnál finomabb ételek és italok.

Ezek közül látogatunk el néhányba kulináris túránk során, megkóstoljuk a finomságokat, miközben megismerkedünk a különleges gyártási folyamatokkal.

Kora reggel, 04:45-kor találkozunk a Népligetben, Hell Miksa sétányon a Planetárium táblánál. 05.00 órakor indulás. Útközben egy pihenőt tartunk a határ közelében, majd folytatjuk utunkat Auersbachba.

Első állomásunk a Vulcano „Sonkavilág” manufaktúra, ahol a dombvidék déli lejtőin készül a világ egyik legfinomabb levegőn érlelt sonkája. Egyedülálló íze nehezen írható körül, de programunk során megtapasztalható. A program során körbejárjuk a gazdaságot, megnézzük a röfögő kollégákat, a malacokat, elmesélik nekünk a sonka érdekes gyártási folyamatát, végül 5 féle terméket kóstolhatunk meg egy pohár bor kíséretében.

Ezután a környék déli lejtőin termett borok közül még 3 fajtát megízlelhetünk, így a helyi borokról is képet kaphatunk. A gazdaság boltjában beszerezhetjük a kóstolt finomságokat, hogy otthonmaradt szeretteink se maradjanak ki a jóból.

Ezután Riegersburgba utazunk, ahol felfedezzük a Rügers kastélyt, ahol a díszesen berendezett lakó-és dísztermeket látogatjuk meg helyi idegenvezetővel, aki érdekes, mulatságos és tanulságos történeteket is mesél majd, érdekes dolgokat tudhatunk meg a barokk korról, a kastély tulajdonosiról, a Pilati családról, valamint Mária Terézia császárnőről, aki a kastélyban lakott egykoron.

Következő állomásunk Ausztria egyedülálló sajtüzeme, ahol minden sajt bio alapanyagokból készül. A magát „sajtművésznek” nevező tulajdonos bejárta a fél világot, még az ázsiai Bután királyi udvarában is forgatta a fakanalat, majd Svájcban kapott kedvet a sajtgyártás elsajátításához és tökéletesítéséhez. Ennek a munkának az eredményét láthatjuk itt – ahogy ő nevezi –„ a sajtművészet birodalmában”. Hitvallása szerint: egy marhahús mindig marhahús ízű, bárhonnan is jön. De ha sajtot kóstolsz, nap mint nap más ízvilág köszönt, hiszen a sajt az állás során érik, változik.

Programunk során betekintést nyerünk a sajtkészítés rejtelmeibe, és 10 féle sajtot is megízlelünk, majd a gazdaság üzletében beszerezhetjük a számunkra legízletesebb sajtokat. (Ajánlatos kis hűtőtáskát magunkkal hozni, amiben a vásárolt árut hazahozzuk családunknak.)

Harmadik érdekesség utunk során egy tökmagolaj készítő manufaktúra. Már távolról érezni lehet az olaj kellemes illatát. Az olajütő üzem generációk óta a család kezében van, így nagy hagyományokkal és szakértelemmel készülnek a különféle termékek, melyeket programunk során megismerhetünk.

A malom megismerése után itt is megvásárolhatjuk az előállított termékeket, még olyan különlegességet is, mint a tökmagolajlikőr!

A program után a malomkertben sétálgathatunk, és megcsodálhatjuk az ősrégi fákat, kúszónövényeket, az éppen virágzó növényeket is, sőt egy 1925-ben épült szökőkútban aranyhalakat is láthatunk.

A késő délutáni órákban indulunk haza. Várható hazaérkezés az éjszakai órákban.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést, a biztosítást és a regisztrációs díjat 1 500 Ft/fő.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik.(Fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: kicsit hűvösebb időre számíthatunk a hazai időjáráshoz képest. Érdemes magunkkal hozni pulóvert, illetve esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatóak.

Étkezés: Az út során három kóstolón veszünk részt. Egy tányér sonka egy pohár borral, 10 féle sajt kenyérrel, tökmagból készült termékek. Ennek tudatában érdemes szendvicset hozni a hazaútra, ill vizet.

Pénzügy: Belépők a gazdaságokba kóstolóval, körbevezetéssel, és helyi vezetés a kastélyban: 38 Euro / fő.

Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

További felszállási lehetőségek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő

M1-es autópálya, (Tatabánya) Turul pihenő 57 km kő vagy autópálya melletti MC Donald’s parkoló

M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő

M1-es autópálya,(Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 3-4 nappal adjuk meg). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.

Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1 500 Ft/ fő

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak