A Neuschwanstein mesekastély és hétvégi barangolás Salzburg környékén

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Neuschwanstein - Königssee - Berchtesgaden – Salzburg

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Klasszikus városlátogatás

Szállásleírás:


Középkategóriás szálloda, Salzburg

Szállás: Hotel
Besorolás: 2-3*

Egyéb szolgáltatások:
2-3*, Hotel

Programleírás:

1. nap:

Péntek este 20:00 órakor találkozás Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál, majd 20:30-kor utazás a neuschwansteini kastélyhoz autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet.

 

2. nap:

Szombaton a reggeli órákban érkezünk meg a németországi Füssen városa mellett található Neuschwanstein kastélyba (magyarul Új Hattyúkő kastély). Végigjárjuk a mesébe illő épületet, ahol magyar nyelvű audioguide kalauzol végig bennünket a kastélyon.

A kastély bebarangolása után indulunk a Königssee felé. A turisták által gyakran látogatott vidék, de nyugalmát sikeresen megőrizte a tó és környéke. Köszönhető ez annak, hogy 1909 óta csak elektromos hajókat engednek a hegyvidéki fjordra emlékeztető tóra. A kristálytiszta víz 8 kilométer hosszan húzódik, a legmélyebb pont 192 méterrel fekszik a vízfelszín alatt. Rövid szabadprogram után délután 17:00 órakor találkozás az idegenvezető által megadott helyszínen.

Szállás elfoglalása. Fakultatív vacsorázási lehetőség.

 

3. nap:

Reggeli után látogatást teszünk Berchtesgadenben, Hitler rezidenciájában. A Kehlsteinhaus, vagy ahogyan mi hívjuk, a Sasfészek, Berchtesgaden vidékének történelmi kilátóhelye, amely lenyűgöző panorámával várja az ide látogatókat Németország délkeleti csücskében. A panoráma részét képezi a közeli Königssee, melyet az előző napi látogatás után felülről is megcsodálhatunk.

A késő délelőtti órákban Salzburg felé vesszük utunkat. Salzburg Ausztria Salzburg tartományának székhelye. A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének több mint a felét itt is töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. A város olyan híres, hogy látnivalói a világ legismertebbjei közé tartoznak. Ezeket idegenvezetőnk bemutatja Önöknek egy séta keretében. Ezután szabad program. Ezalatt felkereshetik az Önöket leginkább érdeklő nevezetességeket, és belülről is megtekinthetik az Önök számára legérdekesebbeket. Érdekes lehet a Residenz (egykori uralkodói rezidencia), a Glockenspiel (Harangjáték), a dóm, a Ferencesek Temploma, Mozart szülőháza és lakóháza), a Pferdeschwemme (egykori lóúsztató), a Hofstallgasse (valaha az udvari istállók utcája), a Hohensalzburg vára és a Szent Péter Kolostor. Feltétlenül megtekintésre méltó a Mirabell-kastély, mely kedvelt esküvői helyszín is.

A szabadprogram után hazautazás Budapestre. Tervezett visszaindulás: 17:00 óra. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést, a biztosítást és a regisztrációs díjat (1 500 Ft/fő.)

Utazás: autóbusszal. Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: évszaknak megfelelően öltözzünk. A hegyek között lehet picit hűvösebb, érdemes magunkkal hozni egy meleg pulóvert és egy esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatók.

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Pénzügy: A belépőket a részvételi díj nem tartalmazza. A Neuschwanstein kastélyba a belépő, oda úti transzfer, audioguide és egyéb költségek ára kb. 18 EUR/fő, 18 éves korig 3 EUR/fő. A kastélyból a buszhoz lefelé gyalog megy a csoport.

Berchtesgaden busz és felvonó költsége felnőtt: 16,50 EUR, gyermek 14 éves korig 10 EUR. Königsee hajókázás: 16,50 EUR.

A megadott árak tartalmazzák az autóbusz parkolási díját, a csoportos foglalás díját, és egyéb járulékos költségeket is. Étkezésre és az ajándéktárgyak vásárlására szánt összeget euróban legyenek kedvesek hozni, mert az utazás folyamán pénzváltásra nincs lehetőség.

 

A belépők mellé érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A programok időrendi sorrendje változhat. Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

További felszállási lehetőségeket a Súgóban talál.

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 3-4 nappal adjuk meg). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.

Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

 

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak