Kirándulás az Osztrák Dunakanyarban hajókázással

Galéria

Jelenleg ajánlatunk nem foglalható. További információért érdeklődjön munkatársainknál, nézzen körül több ezer ajánlatunk között, vagy tekintse meg hasonló utazásainkat:
Ausztria

Lenyűgöző egynapos utazásra hívunk, ahol az UNESCO Világörökségek határozzák meg a napunkat. Meglátogatjuk a híres apátságot Melkben, ami még Umberto Eccot is megihlette, majd egy lenyűgöző hajót vár ránk, mely alatt a Wachau kultúrtájjal ismerkedhetünk…

Utazás alapadatai:

Utazás: autóbusszal
Típus: Túrázás

Szállásleírás:


Szállás nélkül, Melk

Egyéb szolgáltatások:

Programleírás:

1. nap: Budapest, Melk, Krems (sétahajóval), Budapest

Korán reggel 05.45-kor indulunk Budapestről. Találkozó 05.35-kor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Folyamatos utazás Ausztria felé, melyet rövid pihenőkkel szakítunk csak meg. A kora délelőtti órákban érkezünk az alsó-ausztriai Melkbe, ahol az első programpontunk az UNESCO világörökségi listáján is szereplő világhírű apátság megtekintése. Tárlatvezetéssel járjuk be és kapunk bepillantást a ma is működő apátság és iskola életébe. A programunk befejezése után sétahajóval Krems városába utazunk. A Wachau kultúrtáj, melynek a keleti részét érintjük 2000 óta szintén az UNESCO Világörökség részét képezi. A hajóról gyönyörű kilátás tárul elénk, szőlőkkel borított hegyoldalak, meredek sziklafalak illetve hangulatos várromok vesznek bennünket körül a folyó mindkét oldalán. Közel másfél órás hajózást követően érkezünk Ausztria egyik legrégebbi településére, Kremsbe. Itt szabad program következik, így mindenki kedvére töltheti el az időt késő délutánig, mikor búcsút veszünk Ausztriától és megkezdjük a hazautazásunk. Budapestre várhatóan a késő esti/éjszakai órákban érkezünk.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát (kb. 39 Euró/fő, Melki Apátság, hajókázás), az étkezést, a biztosítást.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz (0,5 Euró, 1 Euró). A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: Évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb érdemes magunkkal hozni egy meleg pulóvert és egy esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatóak.

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Pénzügy: a belépők (Melki apátság kb. 14 euró/fő, hajózás kb. 25 euró/fő) mellé érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra eurót hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

 

Felszállási lehetőség:

Vidéki felszállási lehetőségeinkről a Súgónkban tájékozódhat.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választjátok, jelezzétek megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 1 héttel adják meg). Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra! Az utasok neve visszaigazolás után maximum indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500,-Ft/fős díj ellenében.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

 

A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

A programok időrendi sorrendje változhat.

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Térkép
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak