Barokk paloták és városok

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 5 nap / 4 éj

 

 

96 000 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
5 nap / 4 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: reggeli
Típus: körutazás
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Barokk paloták és városok
Osztrák és bajor kastélyok, városok - Németország legmagasabb csúcsa a Zugspitze II. Lajos bajor király és Sisi emlékhelyei A híres Sasfészek és Neuschwanstein várkastély

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Laxenburg - Dürnstein (630 km)

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Első programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Ennek fő látványossága a hangulatos park közepén található Franzensburg vár. Belső termei igazi kuriózumok. A fakazettás mennyezetei, és a magyar koronázási terem különösen érdekes. Programunk után Dürnsteinbe megyünk. Itt raboskodott Oroszlánszívű Richárd. A Duna partjára épült várfallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, betérünk néhány üzletecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekintsék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Ausztria egyik szép barokk épületegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajóból. Autóbuszunk itt már vár bennünket és szállásunkra utazunk.

2. nap: Sasfészek – Chiemsee

Reggeli után kirándulunk a hírhedt „Sasfészekhez”. Berchtesgadennél a Kehlsteinhaushoz megyünk fel. A történelmi helyszín megközelítése a parkolóból helyi buszokkal történik. Káprázatos, részben sziklába vájt úton haladunk felfelé. Közben már kezd kirajzolódni a táj szépsége. Ezt követően egy korabeli lift visz fel bennünket a hegytetőre. A szikla tetejéről jó idő esetén ellátni a Königseeig és Salzburgig is. Fent eltöltött kellemes nézelődésünk után jövünk le a hegyről és elmegyünk egy likőrgyárba, ahol Enzián likőrt kóstolhatunk, ha ízlik, vásárolhatunk is belőle. Ezt követően a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően az Urak-szigetén a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastélyban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gazdag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koronázási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkatszállásunkra (3 éj).

3. nap: Linderhof - Oberammergau - Wieskirche - Possenhofen

Reggeli után a Linderhof-kastélyhoz buszozunk. Ez a vadregényes környezetben található barokk-rokokó kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges termek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Oberammargauban, állunk meg legközelebb, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képeskönyv, festett falu házak sora követi egymást. Délután utazunk tovább, egy világörökségi helyszínre. A Wieskirche rokokó temploma méltán került fel az UNESCO listájára. A lenyűgöző templom megtekintése után

a Stanbergi-tóhoz utazunk mely Németország ötödik legnagyobb tava. A mintegy 20 km hosszú tó a táj szépségének, valamint látnivalóinak is köszönheti nagy népszerűségét. Először a Possenhofenkastélyhoz vezet utunk, ahol Sisi gondtalan gyermekéveit töltötte. Kellemes üdülő és fürdőhely, melyet „Paradicsomnak” is neveznek a helyiek. Sisi, császárnéként is sokszor visszatért ide. Az egykori szülői-kastély nem látogatható, viszont a pályaudvar díszvárójában egy csodás magángyűjteményt rendeztek be, mely Sisi és unokafivére, II. Lajos bajor király életéről szól. Ezt követően a tó keleti partja és Berg városakövetkezik. Az egykori királyi nyári kastélynak csak a parkja látogatható. Ennek közelében lelte halálát a Mesekirály, II. Lajos - máig tisztázatlan körülmények között - 1886. június 13-án. A tragédia színhelyén, a tó partján, egy fogadalmi kápolna, és egy emlékkereszt látható. Programunk után szálláshelyünkre utazunk vissza.

4. nap: Neuschwanstein – Zugspitze – Garmisch-Partenkirchen (120 km)

Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó másik mesés, barokk kastélya felé vesszük az irányt. Mindenkit lenyűgöz a Neuschwanstein-várkastély. A csodálatos „mesevárat” a parkolóból kis gyalogtúrával, vagy helyi kisbusszal érjük el. A bajor uralkodó Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. A kastélyt elhagyva újabb érdekesség következik. Rövid időre átmegyünk Ausztriába, hogy onnan felvonóval közelítsük meg Németország legmagasabb csúcsát. A kabin 2962 m magasra visz fel bennünket, itt található a Zugspitze kilátó, ahol az Ausztria és Németország határát jelző táblát is megtalálhatjuk. Tiszta időben fantasztikus körpanorámában gyönyörködhetünk. Több 3000 m magas csúcs, köztük a Grossglockner is látható innen. Rövid pihenő, majd egy másik kabinos felvonóval a hegy túloldalára, 2500 m magasságra utazunk, ahol lehetőség van rövid sétára is. Innen vonattal megyünk a hegy túloldalára. A végállomás Garmisch-Partenkirchenben lesz. Leérkezésünk után gyalogos séta a téli sportolás német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. Innen pár perces buszozással érünk vissza szállásunkra.

5. nap: Hellbrunn – Budapest (680 km)

Délelőtt még a bajor tájban gyönyörködünk. Németországot elhagyva, a határt átlépve megállunk, hogy megtekintsük a Salzburg mellett található Hellbrunn-kastély parkját. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Marcus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően rövid pihenőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel jövünk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2018.09.10 - 5 nap / 4 éj
96 000Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak