Dachstein - via ferrata hétvége

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 4 nap / 3 éj

 

 

69 900 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
4 nap / 3 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: önellátás
Típus: Extrém sport
Utazás: autóbusszal
Szállás: Kemping

Dachstein - via ferrata hétvége
A Dachstein régió igazi „outdoor” paradicsom. Most egy olyan via ferráta túrát ajánlunk, ami igazi kihívás az ínyenceknek, akik szeretik a változatos, nehezebb utakat. A gyönyörű táj és az izgalmas mászások teszik felejthetetlenné ezt az utat. Túránk során feljutunk a Dachstein masszívum 2863 méteres Koppenkarstein nevű csúcsára is ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a egy északi és déli oldalára egyaránt.

Ajánlott felszerelés:

Szükséges felszerelésről: túrabakancs, esőkabát, meleg felsőruházat, kényelmes túraöltözet, kamásli, fejfedő a nap ellen, elemlámpa, napvédő krém, fürdőruha (szabadidőre).
Sportcipő nem megfelelő a via ferráta túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferráták paradicsoma, de Ausztriában is népszerű. A XIX. század közepétől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi szabadtéri játszóterekké váltak az átlagemberek számára. Mivel az utak teljesítése alapfokú hegymászó technikai tudást igényel, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező, ezt irodánk minden résztvevő számára biztosítja. Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját és társaik biztonsága érdekében! Saját felszerelés saját felelősségre használható, ez a részvételi díj összegét nem csökkenti!

Terület:

A Dachstein-hegység az Északi-Mészkő-Alpok egyik vonulata, ami délen a Tauernnel északon a Salzkammerguti tóvidékkel szomszédos. Felső-Ausztria és Stájerország határánál emelkedik a Hoher Dachstein csúcs, a Dachstein csoport legmagasabb, valamint második legmagasabb csúcsa az Északi Mészkő-Alpoknak a Parseierspitze (3036 méter) után.

Vízum:

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.

Étkezés:

A túra önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Esténként a városban lehetőség van étteremben vacsorázni. Kempinges szállás esetén: Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során. A vendégházban felszerelt konyha található.

Az ár nem tartalmazza:

az étkezést, az esetleges belépőket és felvonódíjakat, az utas valamint az útlemondási biztosítást.
korlátozott számban a vendégházas szállás felárát.(ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani)

Az ár tartalmazza:

az utazást, a 3 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések díját.

Előleg:

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Kinek ajánljuk:

Túránkat haladó via ferratasoknak ajánljuk. A túranapok nehézségi szint szerint vannak felépítve. Ha túráztál már magashegységben, vagy próbáltad a via ferráták világát, úgy minden bizonnyal nem fognak gondot okozni a napi távok. Mindemellett az irodánk által biztosított felszereléssel biztonságban érezheted magad, szakavatott túravezetőink mindenben a segítségedre lesznek. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Korhatár:

14 éves kortól ajánlott a túra.

Létszám:

10-15 fő

Nehézség:

A túrák nehézsége: Kezdőknek nem ajánljuk! Az általunk bejárt túrák közepesnek számítanak a via ferráták világában.  A mászóutak sokszor kitett (mélység feletti) sziklákon és párkányokon vezetnek, ezért szükséges a szédülés,- és tériszonymentesség!!! Ha rendszeresen sportolsz, túrázol, könnyebben tudod teljesíteni a napi programokat.

A napi programok nehézsége: Hias Klettersteig C-D, Dachstein B-C, Laserer klettersteig B-C nehézségű. A via ferrata útvonalak nehézségek osztályozása itt olvasható. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Stílus:

via ferrata

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.06.20 - 4 nap / 3 éj
69 900Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak