Albánia tengerparti pihenéssel, kirándulásokkal

Galéria

A legkedvezőbb alapárak alakulása:

Legjobb alapár:

 

- 9 nap / 8 éj

 

 

133 500 Ft / fő

Foglalható indulási időpontok
9 nap / 8 éjszaka
Kiválasztott időpont
Foglalás folytatása

Utazás alapadatai:

Ellátás: félpanzió
Típus: körutazás
Típus: Tengerparti üdülés
Utazás: autóbusszal
Besorolás: 3*
Szállás: Hotel

Albánia tengerparti pihenéssel, kirándulásokkal
Albánia tengerparti pihenéssel, kirándulásokkal

Az ár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, Fakultatív programok

Az ár tartalmazza:

Utazás busszal, Közlekedés, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Egyéb leírás szerint

Artablazat:


Árak és felárak (1 főre) 2019.Részvételi díj (VI.22.,VIII.24.): 133.500 Ft
Részvételi díj (VII.13, VII.27..): 139.500 Ft
1 ágyas felár: 58.500 Ft
Belépési illeték Albániába: 10 EUR Utasbiztosítás (BBP): 5.130 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft Utazás:autóbusszal
Elhelyezés: 8 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 8x félpanzió Fakultatív programok (15 főtől)
Kirándulás Berat- Apollonia-Ardenica kolostor
6.500 Ft
Kirándulás Tirana és Elbasan 6.500 Ft
Kruja és Preza vára 5.500 Ft Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Fekvese:


1. nap: Budapest–Szeged–Újvidék-Pétervárad–Uzice (510 km)

Elutazás a reggeli órákban Budapestről. Utazás Szegeden és a röszkei határon át Újvidékre. Belvárosában gyalogos városnézésünk során a Szabadság tértől indulva a Városháza, a Szerb Nemzeti Színház, a Menráth-palota, a Trčika (valamikori Erzsébet Szálló) majd a Zmaj és a Duna utca egyes épületeinek, szobrainak történetével, anekdotáival ismerkedünk. A város felett emelkedő Péterváradi várhoz kapaszkodunk fel, amelyet páratlan fekvése miatt a „Duna Gibraltárja” névvel is illetnek. Az itt álló ősi vár 1526-ig magyar kézen volt, ma is kiváló állapotban tekinthető meg. Óratornyától csodás panoráma nyílik a Dunára és Újvidék városára. Áthaladunk Uzicén, a háború utáni Jugoszlávia megalakulásának színhelyén. Tovább utazva Uzice környéki szálláshelyünkre érkezünk ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Moraca-kanyon –Skadar-tó, Rozafa vára és az albán homokos tengerpart (470 km)

Reggeli után Montenegró felé indulunk. Montenegróba a csodálatos Moraca kanyonon keresztül érkezünk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Megtekintjük az egyik legrégibb görögkeleti Moraca kolostort. Montenegró legnagyobb városán keresztül utazunk tovább a Skadar-tó mellett. Skodra városa mellett elhaladva Rozafa váránál fotószünetet tartunk. Határátlépés függvényében lesz lehetőségünk feljutni a várba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre, a skhodari tóra, a sok szigettel tagolt folyóra és a folyótorkolatra. A legnagyobb albán nemzeti hős, Szkander bég mauzóleumánál ismerkedünk a történelmével. Továbbutazunk Durresbe az albán tengerpartra. Szállásunk és vacsoránk 6 éjszakán át Albánia egyik legszebb nyaralóhelyén, Durresben lesz, közel a tengerparthoz (júniusi és augusztusi csoportjaink szálláshelye Shengjin tengerparti üdülőhelyen lesz).

3. nap: Pihenés a homokos tengerparton

Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton, kipihenve az utazás fáradalmait.

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy Tirana és Elbasan (270 km)

Egész nap pihenhet az albániai tengerparton vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: reggelit követően útnak indulunk Tiranába, Albánia fővárosába érkezünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Szkander bég tér, Kultúrpalota, Enver Hodzsa volt mauzóleuma és villája, az albán „Hundertvasser ház”. Láthatjuk a XVIII.sz-i Ethem bej mecsetet, az iszlám díszítőművészetben egyedülálló ábrázolásokkal, valamint a teljes Korán mikroszkopikus betűkkel 1 lapra megírt páratlan példányával. Tiranából Elbasanba, a törökök legjelentősebb erődvárosába utazunk. A városban szembeötlő az új és a régi épületek kontrasztja. A városnak a XVI.sz-ban 46 mecsete volt, melyek közül láthatjuk a XV.sz-i faoszlopos Király mecsetet, melyet nemrég újonnan restauráltak valamint látogatást teszünk a Szűz Mária ortodox templomában. Visszatérünk Durresba, ahol ismerkedünk a római birodalom egyik jelentős városával. Durres ma Albánia legnagyobb kikötője és legkedveltebb fürdőhelye. Meglátogatjuk a térség legnagyobb amfiteátrumát és a ritka mozaikokkal díszített keresztény kápolnáját. Megnézzük a volt római piacot, a partizánemlékművét és az egykori hatalmas városfal maradványait.

5. napok: Pihenés a homokos tengerparton

Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton.

6. nap: Pihenés a tengerparton vagy Berat, Apollonia ókori városa és az Ardenica kolostor (250 km)

Egész nap pihenhet az albániai tengerparton vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Albánia legszebb múzeum városába, Beratba. Lebilincselő látvány az „1000 ablakos város”, a meredek hegyoldalban egymás fölé épült házak panorámája. Városnézésünk során sétálunk a fellegvárban, (egykor 14 keresztény templom), láthatjuk a Mária elszenderülése templomot (a bizánci művészet egyik legszebb ikonosztázával és a legjelentősebb albán művész, a XVI.sz-i Onufri műveit is tartalmazó felbecsülhetetlen értékű ikongyűjteményével). Alsó város, muzulmán negyed, a vallási iskolával egybeépült királyi mecset, a misztikus Khalwati dervisrend imaháza és zarándokszállás (kívülről). Utunkat folytatva a tengerpart felé, az egyik legősibb ókori településre Apolloniába érkezünk. Görögök alapították és a rómaiak idején is fontos szerepet töltött be a kereskedelme révén. Leghíresebb látnivalója a Buleterion, mely már messziről magára hívja a figyelmet. A felirat szerint gladiátorok küzdöttek itt. Mellette áll a Prytaneion – tanácsház – maradványai. A volt könyvtár, diadalív, és üzletsorok romjai is fellelhetők. Az Odeon egy római színház volt, 600 főt tudott befogadni. Innen lehet feljutni az Agórára. Apollón tiszteletére egy obeliszket is állítottak. Az ókori romváros mellett található a Szűz Mária-monostor. Ez az egyik legszebb ortodox építmény Albániában. Érdekessége, hogy hozzáépítették a városfalhoz. Durres felé folytatva utunkat az Ardenicai kolostornál pihenünk meg. Az egykoron Szűz Mária születése-templomnak keresztelt templom egykoron szebb időket élt meg. Estére szálláshelyünkön fogyasztjuk el vacsoránkat.

7. nap: Pihenés a tengerparton vagy Preza vára és Kruja vára és az „öreg bazár”

Egész nap kedvére pihenhet a homokos tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Kruja felé indulunk, útközben Preza váránál teszünk kitérőt. A viszonylagos épségben megmaradt négy saroktornyos vár történelmével ismerkedünk. Megtekintjük a mecsetet és óratornyát. A várból letekintve élvezzük a panorámát a tengerig húzódó hullámzó dombvidékre és a környező szaggatott gerincű hegyekre. Krujába, a XV. sz-i hős, Szkander bég (Kasztrióta György) szülőhelyére és egykori hadiszállására érkezünk, mely hosszú időn át ellenállt az oszmán hódításnak. Meglátogatjuk a nemzeti hős, Szkander bég életének szentelt múzeumot (a citadella felújítását Enver hodzsa leánya tervezte) és a világörökség részét képező XV. századi sikátoros „krujai öreg bazárt”, ahol a macskaköves bazársoron kézműves termékek között válogatunk kedvünkre, az árusoknak nagy örömöt okozva ha meghallják, magyarok vagyunk!

8. nap: Montenegró fővárosa: Podgorica - Uzice (400 km)

Búcsút intünk az albán tengerpartnak, hazafelé indulunk. A Ribnica- és Moraca-folyók összefolyásánál épült Montenegro fővárosába, Podgoricába utazunk. A város jelképeként szolgáló impozáns látványt nyújtó Millenium hídon át érkezünk a Krisztus Feltámadás katedrálishoz, mely a világ harmadik legnagyobb ortodox temploma. Sétálunk a mediterrán hangulatú belvárosában, rövid szabadidő és folytatjuk utunkat. Szálláshelyünkre vacsoraidőre érkezünk.

9. nap: Uzice-Belgrád-Szeged–Budapest (500km)

Reggelit követően utunkat hazafelé folytatjuk. Szerbia fővárosában, Belgrádban rövid séta keretében ismerkedünk a várossal: Koronázó-templom a fejedelmek és az utolsó Nemanja király síremlékeivel, a várnegyed, a nándorfehérvári csata színtere ahol felelevenítjük az 1456-os ütközet eseményeit. Röszke határátkelőn át érkezünk Magyarországra, majd továbbutazunk Szegedre és Budapestre.

x

Térkép
Indulási időpontok és árak

Érvényes ekkor: 2019.08.24 - 9 nap / 8 éj
133 500Ft/fő
1

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

A naptár segítségével válassza ki mikor kíván indulni! A naptár csak a foglalható időpontokat tartalmazza. Az idősávon jobbra-balra tud mozogni a nyilak segítségével, választását pedig a sárga szín jelöli.

2

FOGLALHATÓ ELLÁTÁSOK

Miután kiválasztotta az időpontot, kérjük válasszon az ellátás típusok közül!

MÓDOSÍTÁS
Kis türelmet kérünk!
3

FOGLALHATÓ SZOBATÍPUSOK

Kérjük válassza ki az Önnek legmegfelelőbb kombinációt a szobák közül! A lista az összes választható kombinációt tartalmazza majd.

MÓDOSÍTÁS
4

TELJES ÁR SZÁMÍTÁS

Az alábbi táblázatban összefoglalva láthatja az Ön által megadott összes választott opciónak megfelelő kalkulációt. A táblázat azonban még további opciók hozzáadására biztosít lehetőséget, mint például biztosítás, fakultatív programok stb. Ezeket a mellettük lévő kapcsolóval hozzáadhatja az eddigiekhez.

Ha mégis meggondolná magát, vagy egyszerűen más kombinációt is megnézne , akkor könnyen megteheti a módosítás gomb megnyomásával. Módosítás után a teljes kalkuláció frissül.

TÉTEL MEGNEVEZÉSE EGYSÉGÁR EGYSÉG DARABSZÁM TÉTEL ÖSSZESEN
Teljes részvételi díj:
Hasonló utazások
Eddig megtekintett utak